Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ovisnosti u zajednici - priručnik za voditelje programa (CROSBI ID 747064)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Bulić, Mila ; Palčić, Natalija ; Sunko, Esmeralda Ovisnosti u zajednici - priručnik za voditelje programa / Bulić, Mila ; Palčić, Natalija ; Sunko, Esmeralda (ur.). Split: Liga za prevenciju ovisnosti, 2012. 38..

Podaci o odgovornosti

Bulić, Mila ; Palčić, Natalija ; Sunko, Esmeralda

Bulić, Mila ; Palčić, Natalija ; Sunko, Esmeralda

hrvatski

Ovisnosti u zajednici - priručnik za voditelje programa

Cilj Priručnika je povećati kompetencije učitelja za pružanje znanja i vještina učenicima, potrebnih za učinkovito sudjelovanje u građanskim aktivnostima. Licenca za provedbu programa dobivena je od Center for Civic Education iz Kalifornije. Program Ovisnost u zajednici:prevencija zlouporabe sredstava ovisnosti prezentiran je kroz devet lekcija. Sadržaj svake lekcije sastoji se od sažetka, ciljeva lekcije, pripreme i potrebnog materijala za lekciju kao i nastavni postupci koji su promijenjeniobzirom na specifičnost hrvatskog miljea i kulture i primjereni su učenicima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj.Radionice opisane za savladavanje lekcija su: Kakva mišljenja imaju vršnjaci u tvojoj sredini o sredstvima ovisnosti ; Koiki je problem zlouporabe sredstava ovisnosti u školi ; Što možemo naučiti iz tiskovina o problemima zlouporabe sredstava ovisnosti ; Koliki je problem ovisnosti u našoj državi ; Kako se škola može odgovorno nositi sa problemom zlouporabe sredstava ovisnosti ; Što je to dobro pravilo ; Kako razred može izraditi preventivni program za suzbijanje zlouporabe sredstava ovisnosti u školi ; Kako možemo podijeliti naš program s drugim ljudima u zajednic ; Kako možemo procijeniti što smo naučili sudjelovanjem u ovom programu.

kritičko mišljenje ; ovisnost ; prevencija ; vođenje

nije evidentirano

engleski

Drugs in the schools

nije evidentirano

critical thinking ; addiction ; prevention ; leaderships

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Split: Liga za prevenciju ovisnosti

38

2012.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-97775-9-1

Povezanost rada

Edukacijsko-rehabilitacijske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Pedagogija