Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Genotipovi svinja za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda (CROSBI ID 245831)

Prilog u časopisu | stručni rad | domaća recenzija

Senčić, Đuro ; Samac, Danijela Genotipovi svinja za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 6 (2017), 513-519

Podaci o odgovornosti

Senčić, Đuro ; Samac, Danijela

hrvatski

Genotipovi svinja za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda

Primarnu važnost za kvalitetu tradicionalnih mesnih proizvoda ima odabir genotipa svinja za proizvodnju mesnih sirovina. Svi genotipovi svinja nisu jednako pogodni za proizvodnju trajnih mesnih proizvoda. Odabir genotipa ovisan je i o sustavu držanja svinja tijekom tova. Za tov svinja u otvorenome i poluotvorenome sustavu pogodne su manje proizvodne i otpornije pasmine, a za intenzivan tov u zatvorenom sustavu pogodni su genotipovi svinja koji daju dobru kvalitetu trupova i mesa i pri većim tjelesnim masama. Odabir genotipa svinja bitno utječe na proizvodnost svinja u tovu (dnevni prirast, konverzija hrane), kvalitetu njihova trupa (polovica) i mesa, a posredno i na kvalitetu trajnih mesnih proizvoda.

tradicionalni trajni mesni proizvodi ; genotipovi svinja

nije evidentirano

engleski

Pig genotypes for production of traditional durable meat products

nije evidentirano

traditional durable meat products ; pig genotypes

nije evidentirano

Podaci o izdanju

6

2017.

513-519

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)