Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa (CROSBI ID 245743)

Prilog u časopisu | prethodno priopćenje | međunarodna recenzija

Kozačinski, Lidija ; Šimpraga, Miljenko ; Shek Vugrovečki, Ana, Njari, Bela ; Cvrtila Željka Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (2017), 6; 508-512

Podaci o odgovornosti

Kozačinski, Lidija ; Šimpraga, Miljenko ; Shek Vugrovečki, Ana, Njari, Bela ; Cvrtila Željka

hrvatski

Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa

U radu je opisana proizvodnja i kvaliteta mesnih pripravaka na bazi janjećeg mesa uz dodatak junetine. Meso je potjecalo od zdravih životinja, odabranih na osnovu biokemijskih pokazatelja, odnosno nalaza serumskih bjelančevina creske ovce. Proizvedene su četiri vrste pljeskavica različitih kombinacija janjetine i junetine. Uzorci pljeskavica sa samo 25% junetine u smjesi ocijenjeni su najvišim ocjenama za sve promatrane parametre senzorne pretrage.

mesni pripravci, kvaliteta, janjetina

nije evidentirano

engleski

The quality of meat dishes from lamb

nije evidentirano

meat dishes, quality, lamb

nije evidentirano

Podaci o izdanju

XIX (6)

2017.

508-512

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

nije evidentirano