Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa (CROSBI ID 245743)
Prilog u časopisu | prethodno priopćenje | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Kozačinski, Lidija ; Šimpraga, Miljenko ; Shek Vugrovečki, Ana, Njari, Bela ; Cvrtila Željka
hrvatski
Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa
U radu je opisana proizvodnja i kvaliteta mesnih pripravaka na bazi janjećeg mesa uz dodatak junetine. Meso je potjecalo od zdravih životinja, odabranih na osnovu biokemijskih pokazatelja, odnosno nalaza serumskih bjelančevina creske ovce. Proizvedene su četiri vrste pljeskavica različitih kombinacija janjetine i junetine. Uzorci pljeskavica sa samo 25% junetine u smjesi ocijenjeni su najvišim ocjenama za sve promatrane parametre senzorne pretrage.
mesni pripravci, kvaliteta, janjetina
nije evidentirano
engleski
The quality of meat dishes from lamb
nije evidentirano
meat dishes, quality, lamb
nije evidentirano