Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Razvojna studija i studija izvodljivosti grijanja javnih objekata geotermalnom energijom u Gradu Križevcima (CROSBI ID 781603)

Druge vrste radova | stručna ekspertiza

Maljković, Danica ; Karan, Marko ; Vorkapić, Veljko ; Zidar, Margareta ; Živković, Sanja Razvojna studija i studija izvodljivosti grijanja javnih objekata geotermalnom energijom u Gradu Križevcima // hrvatski. 2012.

Podaci o odgovornosti

Maljković, Danica ; Karan, Marko ; Vorkapić, Veljko ; Zidar, Margareta ; Živković, Sanja

hrvatski

Razvojna studija i studija izvodljivosti grijanja javnih objekata geotermalnom energijom u Gradu Križevcima

U studiji se razmatra mogućnost grijanja javnih objekata u okolici geotermalne bušotine Križevčanka-1, u gradu Križevcima, geotermalnom energijom iz spomenute bušotine. U bušotini je pronađen geotermalni fluid na dubini od 1496 metara s temperaturom od 65°C, te da je izdašnost bušotine ocjenjena na visini od 4 l/s. Naknadna istraživanja su izvršena 2008. godine te je na dubini od 1052 m pronađen geotermalni fluid više temperature od 83, 9°C pri ležišnom tlaku od 103 bara. U neposrednoj blizini bušotine nalaze se Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog, Srednja gospodarska škola u sklopu koje se nalazi i Visoko gospodarsko učilište, te Sportska dvorana OŠ Ljudevita Modeca i javni bazen. Spomenuti objekti se griju iz dvije kotlovnice. U kotlovnici gimnazije se nalaze dva identična kotla istog proizvođača, oba nazivne toplinske snage 600 kW. Iz ove kotlovnice se grije Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog i Srednja gospodarska škola u sklopu koje se nalazi i Visoko gospodarsko učilište. U kotlovnici sportske dvorane nalaze se dva identična kotla nazivne toplinske snage 200 kW te se grije samo objekt dvorane. Objekti bazena se ne griju. Toplinska snaga geotermalnog izvora Križevčanka-1 se u ovom trenutku procjenjuje na 750 kW. Također se smatra da je maksimalni toplinski kapacitet izvora, koji bi se trebao definirati dodatnim mjerenjima, 1000 kW.

geotermalna energija, daljinsko grijanje, zakonodavstvo

nije evidentirano

engleski

Feasibility study of geothermal district heating in City of Križevci

nije evidentirano

geothermal energy, district heating, regulatory framework

nije evidentirano

Podaci o izdanju

hrvatski

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Strojarstvo

Poveznice