Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Sustavi sigurnosti u informatici prema normi ISO 17799 (CROSBI ID 752900)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Krakar, Zdravko Sustavi sigurnosti u informatici prema normi ISO 17799 // Interni časopis Zavoda za informatiku Hrvatske. 2001.

Podaci o odgovornosti

Krakar, Zdravko

hrvatski

Sustavi sigurnosti u informatici prema normi ISO 17799

Članak opisuje značaj uspostave sustava sigurnosti u informatici, osobito u velikim informacijskim centrima - državnoj upravi, bankama, osiguravajućim društvima, vodećim tvrtkama. Prikazana je i mogućnost primjene normi za rješavanje pojedinih aspekata sigurnosti u informatici. Dominantni dio članka je prikaz uspostave cjelovitog sustava upravljanja sigurnošću temeljenog na normi ISO/IEC 17799:2000 Information technology - Code of practice for information security management. Uspostava takvih sustava dio je kvalitete poslovnog sustava i korak koji slijedi i u hrvatskoj informatici. Njihova osnovna svrha jest umanjiti rizike ugrožavanja informacijskih sustava koji eksponencijalno rastu kroz sve intenzivniju informatizaciju. Navedena norma upućuje kako to učiniti na cjelovit način koji je i osnova za certifikaciju takvog sustava.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

Security systems in informatics by the ISO 17799 norm

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Interni časopis Zavoda za informatiku Hrvatske

2001.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Informacijske i komunikacijske znanosti