Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

BIOLOGIJA, RASPROSTRANJENOST I STATUS UGROŽENOSTI IVANJSKOG ROVAŠA, Ablepharus kitaibelli (Bibron&Bory de Saint-Vincent 1833) (CROSBI ID 416393)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Marković, Iva BIOLOGIJA, RASPROSTRANJENOST I STATUS UGROŽENOSTI IVANJSKOG ROVAŠA, Ablepharus kitaibelli (Bibron&Bory de Saint-Vincent 1833) / Mikuška, Alma (mentor); Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju, . 2017

Podaci o odgovornosti

Marković, Iva

Mikuška, Alma

hrvatski

BIOLOGIJA, RASPROSTRANJENOST I STATUS UGROŽENOSTI IVANJSKOG ROVAŠA, Ablepharus kitaibelli (Bibron&Bory de Saint-Vincent 1833)

Ivanjski rovaš (Ablepharus kitaibelli) jedan je od najmanjih europskih guštera, a ujedno i najmanja vrsta guštera u Hrvatskoj. Rasprostranjenost vrste u Hrvatskoj ograničena je na izoliranim populacijama na planini Papuk i gradskom parku u Iloku zbog specifičnih klimatskih i edafskih uvjeta te ljudske prisutnosti. Potrebno je povećati zaštitu staništa kako ne bi došlo do gubitka populacija na tim područjima i kako bi se očuvala vrsta.

ivanjski rovaš (Ablepharus kitaibelli), Papuk, Ilok, fragmentacija staništa

nije evidentirano

engleski

BIOLOGY, DISTRIBUTION AND CONSERVATION STATUS OF EUROPEAN SNAKE-EYED SKINK Ablepharus kitaibelli (Bibron&Bory de Saint-Vincent 1833)

nije evidentirano

European snake-eyedskink (Ablepharus kitaibelli), Papuk, Ilok, habitat fragmentation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

15

06.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju

Osijek

Povezanost rada

Biologija