Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Faktori koji utječu na prijenos tvari u procesu kruto-tekuće ekstrakcije polifenola iz tropa grožđa (CROSBI ID 416355)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Tutić, Ana Faktori koji utječu na prijenos tvari u procesu kruto-tekuće ekstrakcije polifenola iz tropa grožđa / Planinić, Mirela (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2017

Podaci o odgovornosti

Tutić, Ana

Planinić, Mirela

hrvatski

Faktori koji utječu na prijenos tvari u procesu kruto-tekuće ekstrakcije polifenola iz tropa grožđa

U radu je istraživan utjecaj: veličine čestica (usitnjeni i neusitnjeni trop), omjera kruto- tekuće (20, 30 i 40 mL/g), temperature (25, 50 i 80 °C), otapala (50, 70 i 96 %-tni etanol), vremena (10, 30, i 60 min) te broja okretaja tresilice (0, 100 i 200 rpm) na prinos ekstrakcije ukupnih fenolnih tvari iz tropa grožđa. Prijenos fenolnih tvari tijekom kruto- tekuće ekstrakcije odvijao se mehanizmom difuzije. Najveći prinos ukupnih fenolnih tvari ostvaren je kod ekstrakcije iz usitnjenog tropa grožđa uz omjer kruto-tekuće 40 mL/g, s 50 %- tnim etanolom, pri temperaturu od 80 °C, uz trešnju od 200 rpm, tijekom 60 min ekstrakcije.

prijenos tvari ; kruto-tekuća ekstrakcija ; bioaktivne komponente ; trop grožđa

nije evidentirano

engleski

Factors affecting the mass transfer during solid-liquid extraction of polyphenolic compounds from grape pomace

nije evidentirano

mass transfer ; solid-liquid extraction ; bioactive compounds

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

29.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija