Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Javne financije u Hrvatskoj (CROSBI ID 747046)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Šimurina, Nika ; Šimović, Hrvoje ; Mihelja Žaja, Maja ; Primorac, Marko Javne financije u Hrvatskoj / Šimurina, Nika ; Šimović, Hrvoje (ur.). Zagreb: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. 238..

Podaci o odgovornosti

Šimurina, Nika ; Šimović, Hrvoje ; Mihelja Žaja, Maja ; Primorac, Marko

Šimurina, Nika ; Šimović, Hrvoje

hrvatski

Javne financije u Hrvatskoj

Ova knjiga je zajednički uradak nekoliko autora koji sudjeluju u izvođenju kolegija Javne financije. Knjiga je nastala iz potrebe da nadopunjavanja postojeće literature koja je imala objektivnih ograničenja u kontekstu bolonjskog procesa. Javne financije kao znanstvena disciplina uvijek su bile u središtu pozornosti, kako ekonomista, tako i drugih područja društvenih znanosti, a njihovo se mjesto i uloga u suvremenom društvu uvijek propituje i u svakodnevnim je prilikama neizostavno političko pitanje. Cilj ove knjige je prikazati sustav javnih financija u Hrvatskoj uzimajući u obzir sve važne pretpostavke normativne teorije javnih financija. Knjiga je zasnovana na timskom radu spomenute grupe autora, ali svaki od nas odgovoran je za eventualne nedorečenosti u njegovim dijelovima teksta. Udžbenik Javne financije u Hrvatskoj bavi se sustavom javnog financiranja s posebnim naglaskom na Hrvatsku i njezine specifičnosti. Pri čemu valja naglasiti, kako su javne financije i javni sektor u kontekstu skorog pristupanja Hrvatske u EU doživjele značajne promjene, a u perspektivi se očekuju i neke dodatne izmjene u funkciji ostvarivanja stabilnosti i ekonomskog rasta i razvoja. Materija izložena u ovoj knjizi predstavlja temeljni udžbenik iz kolegija Javne financije koji se izvodi na preddiplomskom studiju Ekonomije i Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Također, naša namjera je da knjiga posluži kao literatura i na drugim fakultetima, kao i na drugim kolegijima, u svrhu produbljivanja znanja iz područja ekonomike javnog sektora.

Javne financije ; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Public Finances in Croatia

nije evidentirano

Public finance ; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

238

2012.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-6025-54-1

Povezanost rada

Ekonomija