Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Onečišćenje biljnog materijala teškim metalima i organskim onečišćujućim tvarima na širem području ZL Dubrovnik (CROSBI ID 781514)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Pavlović, Ivan ; Jurkić, Vesna Onečišćenje biljnog materijala teškim metalima i organskim onečišćujućim tvarima na širem području ZL Dubrovnik // Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA. 2017.

Podaci o odgovornosti

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Pavlović, Ivan ; Jurkić, Vesna

hrvatski

Onečišćenje biljnog materijala teškim metalima i organskim onečišćujućim tvarima na širem području ZL Dubrovnik

Provedena istraživanja biljnog materijala (lišća) masline, vinove loze i paprike na širem području ZL Dubrovnik imala su za cilj utvrditi utjecaj ZL Dubrovnik na onečišćenje biljnog materijala anorganskim (teški metali) i organskim onečišćujućim tvarima (PAH-ovi i PCB-i). Stupanj onečišćenja teškim metalima i organskim onečišćujućim tvarima, za svaku od navedenih kultura utvrđen je na dvije mjerne postaje, od kojih se jedna nalazila u neposrednoj blizini državne ceste D8 i uzletno-sletne staze, a druga izvan zone zahvata ZL Dubrovnik. Temeljem dobivenih rezultata može se zaključiti da kod nijedne kulture utvrđene količine teških metala i organskih onečišćujućih tvari nisu prelazile kritične koncentracije za biljku, kao niti maksimalno dozvoljene koncentracije (MDK) propisane Pravilnikom o toksinima, metalima, metaloidima te drugim štetnim tvarima koje se mogu nalaziti u hrani (NN 16/2005).

zračna luka, biljni materijal, teški metali, organski onečiščivaći

nije evidentirano

engleski

Pollution of plant material with heavy metals and organic pollutants in the wider area of Dubrovnik airport

nije evidentirano

airport, plant material, heavy metals, organic pollutants

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano