Proizvodnja krumpira i ostalog gomoljastog povrća (CROSBI ID 15795)
Autorska knjiga | priručnik
Podaci o odgovornosti
Benko, Božidar ; Šubić, Milorad
hrvatski
Proizvodnja krumpira i ostalog gomoljastog povrća
Uz opis agroekoloških i agrotehničkih uvjeta uzgoja krumpira, batata, čičoke te jama i đumbira, u priručniku je naglašena važnost plodosmjene i certificiranog sadnog materijala. Navedena su hranidbena i zdravstvena vrijednost te opisana morfološka svojstva pojedinih biljnih dijelova. U priručniku su opisani praktični savjeti vezani uz gnojidbu, sortiment, proizvodnju presadnica i berbu, njegu usjeva te berbu i doradu gomoljastog povrća. Vodič za prepoznavanje bolesti štetnika i korova proizvođačima će znatno olakšati proizvodnju i osigurati im pravovremenu prevenciju uz pravilno korištenje sredstava za zaštitu bilja.
krumpir, batat, čičoka, jam, đumbir, tehnologija uzgoja
nije evidentirano
engleski
Production of potato and other tuber vegetables
nije evidentirano
potato, sweet potato, jerusalem artichoke, yam, ginger, growing technology
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zagreb: Gospodarski list
2017.
978-953-6824-33-5
87
objavljeno