Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja krumpira i ostalog gomoljastog povrća (CROSBI ID 15795)

Autorska knjiga | priručnik

Benko, Božidar ; Šubić, Milorad Proizvodnja krumpira i ostalog gomoljastog povrća. Zagreb: Gospodarski list, 2017

Podaci o odgovornosti

Benko, Božidar ; Šubić, Milorad

hrvatski

Proizvodnja krumpira i ostalog gomoljastog povrća

Uz opis agroekoloških i agrotehničkih uvjeta uzgoja krumpira, batata, čičoke te jama i đumbira, u priručniku je naglašena važnost plodosmjene i certificiranog sadnog materijala. Navedena su hranidbena i zdravstvena vrijednost te opisana morfološka svojstva pojedinih biljnih dijelova. U priručniku su opisani praktični savjeti vezani uz gnojidbu, sortiment, proizvodnju presadnica i berbu, njegu usjeva te berbu i doradu gomoljastog povrća. Vodič za prepoznavanje bolesti štetnika i korova proizvođačima će znatno olakšati proizvodnju i osigurati im pravovremenu prevenciju uz pravilno korištenje sredstava za zaštitu bilja.

krumpir, batat, čičoka, jam, đumbir, tehnologija uzgoja

nije evidentirano

engleski

Production of potato and other tuber vegetables

nije evidentirano

potato, sweet potato, jerusalem artichoke, yam, ginger, growing technology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Gospodarski list

2017.

978-953-6824-33-5

87

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)