Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Koliki je prostor za rast? (CROSBI ID 244960)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Cerović, Zdenko ; Janković, Sandra ; Stroligo Herceg, Gabi Koliki je prostor za rast? // UT (Zagreb), 2017 (2017), studeni; 16-27

Podaci o odgovornosti

Cerović, Zdenko ; Janković, Sandra ; Stroligo Herceg, Gabi

hrvatski

Koliki je prostor za rast?

Hrvatsko hotelijerstvo posljednjih godina bilježi značajne stope rasta u pogledu povećanja broja noćenja i dolazaka. Ova godina zasigurno će završiti s dvocifrenom stopom rasta u odnosu na prošlu godinu, no postavlja se pitanje kako je ovaj fizički rast utjecao na financijske pokazatelje poslovanja hrvatskog hotelijerstva. Stoga se u nastavku prezentiraju neki od pokazatelja upravljanja prihodima na reprezentativnom uzorku hotela, koji su u potpunosti i ispravno unijeli mjesečne podatke o poslovanju za devet mjeseci 2017, 2016, i 2015. godine u bazu podataka Benchmarkinga hrvatskog hotelijerstva. Rezultati poslovanja se iskazuju na razini Hrvatske i po kategorijama hotela. Uzorak na kojem je provedena analiza sastoji se od ukupno 72 hotela, koji posjeduju 16.017 soba, što čini 29% kapaciteta hrvatskog hotelijerstva.

hrvatsko hotelijerstvo, iskorištenost kapaciteta, prosječna cijena sobe, prihod po raspoloživoj sobi (RevPAR), ukupan prihod po raspoloživoj sobi (TrevPAR)

nije evidentirano

engleski

How much space to grow?

nije evidentirano

croatian hotel industry, occupancy, avarage daily rate (ADR) , revenue per available room (RevPAR), Total revenue per availabe room (TrevPAR)

nije evidentirano

Podaci o izdanju

2017 (studeni)

2017.

16-27

objavljeno

1330-6766

Povezanost rada

Ekonomija