Kvasci i plijesni u mliječnim proizvodima (CROSBI ID 655541)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Kalit, Samir
hrvatski
Kvasci i plijesni u mliječnim proizvodima
U radu je opisano što su kvasci i plijesni, koje su njihovi koristi, a koje štete u mljekarstvu. Također su opisani uvjeti koji pogoduju rastu kvasaca i plijesni u mljekarskim pogonima te kako spriječiti kontaminaciju kvascima i plijesnima. Opisani su mliječni proizvodi kod kojih su kvasci i plijesni indikatori higijene te pogreške tijekom zrenja sira uzrokovanih kvascima i plijesnima. Također se u radu govori o aflatoksinima i alergijama na plijesni (penicilin). Na kraju rada govorilo se o tehnološkim mogućnostima i ograničenjima primjene startera na bazi kvasaca i plijesni u proizvodnji mliječnih proizvoda.
kvasci, plijesni, indikatori higijene, mliječni proizvodi
nije evidentirano
engleski
Yeasts and Moulds in Dairy Products
nije evidentirano
yeasts, moulds, hygienic indicators, dairy products
nije evidentirano
Podaci o prilogu
79-88.
2017.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Sinković, Tajana
Zagreb:
1845-5271
Podaci o skupu
Devetnaesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj
pozvano predavanje
11.10.2017-12.10.2017
Vinkovci, Hrvatska