Jesu li radni uvjeti povezani s odabirom kuhane hrane tijekom radnog vremena? (CROSBI ID 244408)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Tomić, Marina ; Korda, Lucija ; Zrakić, Magdalena ; Mesić, Željka
hrvatski
Jesu li radni uvjeti povezani s odabirom kuhane hrane tijekom radnog vremena?
Cilj rada je utvrditi postoji li povezanost između radnih uvjeta i ponašanja zaposlenih osoba u konzumaciji kuhane hrane tijekom radnog vremena. On-line anketno ispitivanje provedeno je na uzorku od 206 zaposlenih osoba. Rezultati istraživanja su pokazali da više od 60% ispitanika ne konzumira kuhanu hranu tijekom radnog vremena. Zaposlenici privatnih kompanija, koji rade sjedilačke vrste poslova, te oni koje provode na poslu više od 10 sati u većem udjelu jedu kuhanu hranu tijekom radnog vremena. Rezultati istraživanja su važni za ugostitelje koji nude ili planiraju nuditi kuhanu hranu u svrhu boljeg razumijevanja ponašanja potrošača u konzumaciji takve hrane tijekom radnog vremena, kao i za kreatore zdravstvene politike u svrhu izrade i provedbe kampanja s ciljem povećanja konzumacije kuhane hrane na radnom mjestu.
radni uvjeti, zaposlene osobe, kuhana hrana, ponašanje
nije evidentirano
engleski
Do working conditions influence the choice of meal at work?
nije evidentirano
working conditions, employed people, cooked food, behaviour
nije evidentirano