Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Umjerenom konzumacijom piva do dobrobiti za zdravlje (CROSBI ID 415576)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jerbić, Danijela Umjerenom konzumacijom piva do dobrobiti za zdravlje / Mastanjević, Kristina (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2017

Podaci o odgovornosti

Jerbić, Danijela

Mastanjević, Kristina

hrvatski

Umjerenom konzumacijom piva do dobrobiti za zdravlje

Pivo je vrlo popularno piće još od drevnih vremena. Sumerani, Balilonci, Rimljani pa i ostatak Europskog kontinenta proizvodili su pivo kao osvježavajuće, ali i hranjivo piće koje je bilo dostupno širokim masama. Donedavno se smatralo da je pivo samo alkoholno piće, no u novije vrijeme sve se više govori o povoljnom utjecaju umjerene konzumacije piva na zdravlje ljudi. Mala količina alkohola te antioksidativni spojevi (fenoli, polifenoli) u pivu mogu povoljno djelovati na sprječavanje nekih bolesti, odnosno pridonjeti ukupnom poboljšanju zdravlja u ljudi koji se pridržavaju umjerene konzumacije piva, što znači da popiju do 0, 5 L piva dnevno. Cilj ovoga rada je dati kratak pregled najvažnijih spojeva iz piva koji se povezuju sa prevencijom određenih bolesti koje se također spominju u ovom radu.

pivo ; antioksidativna aktivnost ; zdravlje ; prevencija bolesti

nije evidentirano

engleski

Health benefits of moderate beer consumption

nije evidentirano

beer ; antioxidant activity ; health ; prevention of disease

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

26.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija