Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvaliteta tla na širem području zahvata Zračne luke Dubrovnik 2017. godine u odnosu na početno stanje 2015. godine (CROSBI ID 781303)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Jurkić, Vesna ; Pavlović, Ivan Kvaliteta tla na širem području zahvata Zračne luke Dubrovnik 2017. godine u odnosu na početno stanje 2015. godine // Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA. 2017.

Podaci o odgovornosti

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Jurkić, Vesna ; Pavlović, Ivan

hrvatski

Kvaliteta tla na širem području zahvata Zračne luke Dubrovnik 2017. godine u odnosu na početno stanje 2015. godine

Provedena istraživanja kvalitete tla na širem području zahvata Zračne luke Dubrovnik u 2017. godini imala su za cilj utvrditi kemijska svojstva tla te stupanj opterećenosti tla teškim metalima i organskim onečišćujućim tvarima (PAH i PCB) na četrnaest mjernih postaja, postavljenih na šest različitih lokacija te usporediti dobivene rezultate s početnim vrijednostima iz 2015. godine. Na temelju dobivenih rezultata potvrđene su razlike u pogledu kemijskih svojstava tla te u količinama i stupnju onečišćenja tla teškim metalima i ukupnim organskim onečišćujućim tvarima po lokacijama i mjernim postajama utvrđene u 2015. i 2016. godini. Činjenica da niti na jednoj mjernoj postaji nije došlo do značajnijih promjena u količinama teških metala te organskih onečišćujućih tvari (PAH-ovi i PCB-ovi) u odnosu na početno stanje i stanje utvrđeno u 2016. godini, nameće se zaključak da je dosadašnji utjecaj zahvata ZL Dubrovnik na onečišćenje tla štetnim tvarima zanemariv.

tlo, teški metali, PAH, PCB, zračna luka

nije evidentirano

engleski

Soil quality in the wider area of the Dubrovnik Airport in 2017 compared to the initial state in 2015

nije evidentirano

soil, heavy metals, PAHs, PCBs, airport

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano