Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 904319

Kineziološke kompetencije u području sporta


Čustonja, Zrinko; Milanović, Dragan; Šalaj, Sanja
Kineziološke kompetencije u području sporta // Kineziološke kompetencije u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije : [zbornik radova] / Findak, Vladimir (ur.).
Zagreb: Hrvatski kineziološki savez, 2017. str. 38-51 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


Naslov
Kineziološke kompetencije u području sporta
(Kinesiological competences in the field of sports)

Autori
Čustonja, Zrinko ; Milanović, Dragan ; Šalaj, Sanja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Kineziološke kompetencije u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije : [zbornik radova] / Findak, Vladimir - Zagreb : Hrvatski kineziološki savez, 2017, 38-51

ISBN
978-953-7965-09-9

Skup
26. ljetna škola kineziologa Republike Hrvatske

Mjesto i datum
Poreč, Hrvatska, 27.6.-1.7.2017

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Sportski treneri, školavanje, kompetencije
(Sports coaches, education, competences)

Sažetak
Ovaj rad otvara aktualna pitanja koja se odnose na kompetencije u sportu. Ovim pitanjima nacionalni akademski i stručni krugovi još se nisu sustavno bavili. Predložene kompetencije i uz njih vezana kategorizacija osoba koje obavljaju stručne poslove u sportu otvaraju nove i kvalitetne mogućnosti razumijevanja i definiranja trenerskoga posla u stručnim krugovima, ali i sastavljanju formalnih zakonskih i podzakonskih akata na nacionalnoj razini odnosno valoriziranju rada trenera na razinama jedinica lokalne uprave i samouprave. Izneseni prijedlozi uvažavaju međunarodne preporuke i iskustva različitih relevantnih institucija i istraživača u području trenerske struke, ali i nacionalnu tradiciju te zakonsku regulativu. Vjerujemo da prijedlozi izneseni u ovome radu mogu poslužiti, ne kao konačno rješenje, već solidna početna točka daljnjeg promišljanja, istraživanja i razgovora o kompetencijama u području trenerske struke kao i drugih posljedično uzrokovanih aktivnosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
KineziologijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Kineziološki fakultet, Zagreb