Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ekonomski aspekti održivosti u poljoprivredi (CROSBI ID 415225)

Ocjenski rad | diplomski rad

Majnović, Ana Ekonomski aspekti održivosti u poljoprivredi / Ranogajec, Ljubica (mentor); Osijek, . 2016

Podaci o odgovornosti

Majnović, Ana

Ranogajec, Ljubica

hrvatski

Ekonomski aspekti održivosti u poljoprivredi

Jedan od ključnih zahtjeva održivog razvoja je pronaći rješenje kako postići ravnotežu između razvoja gospodarstva i racionalnog iskorištavanja gospodarskih resursa. Potrebno je iskorištavati prirodne resurse na način koji ih neće ugroziti u budućnosti. Organska poljoprivreda je posebno bitan dio održivosti, jer se veže na uravnoteženje ekosustava i uključuje gospodarske i društveno prihvatljive metode, te je usklađena sa zakonima i propisima o korištenju dozvoljenih sredstava za zaštitu i prihvatljivih mineralnih gnojiva. Gospodarski rast i razvoj nije moguće promatrati ukoliko se ne uključe i ekonomski aspekt. Ključni dio društvene i gospodarske zajednice je poduzeće koje mora težiti modernim tehnikama, tehnologijama i znanju. Država, zakonom određuje poticajne mjere kao što su ekološke naknade, jamstva, te povratne i druge naknade. Računovodstveno praćenje aktivnosti zaštite i okoliša je posebna vrsta računovodstva koje se prilagođava novim zahtjevima. Cost-benefit analiza je način za donošenje ispravnih odluka pri provođenju projekta kojim se utvrđuje širi aspekt koristi ili štetu.

ekonomski aspkti ; održivi razvoj ; organska poljoprivreda ; poljoprivreda

nije evidentirano

engleski

Economic aspects of sustainabillity in agriculture

nije evidentirano

economic aspects ; sustainable development ; organic farming ; agriculture

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

29.09.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Osijek

Povezanost rada

Biotehnologija