Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 90260

Marketing i grad


Grbac, Bruno; First, Ivana; Dlačić, Jasmina
Marketing i grad // Znanstveni simpozij na temu "Razvojna strategija i marketing grada i županije" : zbornik / Rocco, Fedor ; Borš, Vanja (ur.).
Zagreb: Hrvatska zajednica udruga za marketing, 2002. str. 91-104 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Marketing i grad
(Marketing and City)

Autori
Grbac, Bruno ; First, Ivana ; Dlačić, Jasmina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Znanstveni simpozij na temu "Razvojna strategija i marketing grada i županije" : zbornik / Rocco, Fedor ; Borš, Vanja - Zagreb : Hrvatska zajednica udruga za marketing, 2002, 91-104

ISBN
953-98717-1-9

Skup
Znanstveni simpozij na temu "Razvojna strategija i marketing grada i županije"

Mjesto i datum
Sisak, Hrvatska, 04.-05.04.2002.

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Marketing; grad
(Marketing; city)

Sažetak
Grad je složen i dinamičan prostorni, ekonomski i socijalni sustav. Grad je poprište vrlo različitih društvenih odnosa i odnosa moći. Grad kao svojevrsni oblik življenja u zajednici ima svoje unutarnje konstitutivne elemente, zakonitosti razvoja i zakonitosti reprodukcije. Dosadašnji ekstenzivni razvoj učinio je kvalitetu življena i rada složenim i determiniranim veličinama. Stoga su gradovi u potrazi za novim razvojnim rješenjima gdje se proizvodne aktivnosti reindustrijaliziraju uvažavajući moderne tehnologije i/ili se napredak temelji na unapređenju uslužnih djelatnosti. Utvrđivanje odrednica, koncepcije, ciljeva i strategije razvitka jednog grada izazovan je i zahtijevan zadatak. U radu se navedeno raspravlja na primjeru Grada Rijeke. Autori su testiranu hipotezu "U koncipiranju razvoja grada uvažava se marketing koncept" prihvatili.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
EkonomijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
081006

Ustanove
Ekonomski fakultet, Rijeka