Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 899987

Određivanje kakvoće različitih krupica


Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana
Određivanje kakvoće različitih krupica // 3rd international conference "Vallis Aurea": Focus on regional development - Proceedings / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2012. str. 271-275 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 899987 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje kakvoće različitih krupica
(Quality determining of different meals)

Autori
Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina ; Škrabal, Svjetlana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
3rd international conference "Vallis Aurea": Focus on regional development - Proceedings / Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi, 2012, 271-275

Skup
3rd international conference "Vallis Aurea": Focus on regional development

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 05.09.2017

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
krupica, kakvoća, ekološka proizvodnja, konvencionalna proizvodnja
(meal, quality, ecological cultivation, conventional cultivation)

Sažetak
Da bi se plodovi žitarica što bolje iskoristili za prehranu prerađuju se odgovarajućim tehnološkim operacijama u razne mlinske i druge proizvode koji se direktno koriste u prehrani, za pripremu jela, poslastica, ili kao poluproizvod iz kojega se dobivaju konačni pekarski proizvodi. Cilj ovoga rada je odrediti kakvoću različitih vrsta krupica (meka pšenična, durum pšenična, kukuruzna, rižina, ječmena, ražena, pirova) na temelju kemijskih analiza udjela vode, mineralnih tvari i stupnja kiselosti. Ispitivane su krupice uzgojene na dva načina: konvencionalnim metodama i ekološkim uzgojem.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Veleučilište u Požegi

Citiraj ovu publikaciju

Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana
Određivanje kakvoće različitih krupica // 3rd international conference "Vallis Aurea": Focus on regional development - Proceedings / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2012. str. 271-275 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Ergović Ravančić, M., Obradović, V. & Škrabal, S. (2012) Određivanje kakvoće različitih krupica. U: Katalinić, B. (ur.)3rd international conference "Vallis Aurea": Focus on regional development - Proceedings.
@article{article, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2012}, pages = {271-275}, keywords = {meal, quality, ecological cultivation, conventional cultivation}, title = {Quality determining of different meals}, keyword = {meal, quality, ecological cultivation, conventional cultivation}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font