Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Influence of harvest term on rhine riesling wine quality (CROSBI ID 243376)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Jakobović, Snježana ; Jakobović, Mario ; Obradović, Valentina ; Ergović, Maja Influence of harvest term on rhine riesling wine quality // Radovi Poljoprivrednog Fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 61 (2011), 1; 19-25

Podaci o odgovornosti

Jakobović, Snježana ; Jakobović, Mario ; Obradović, Valentina ; Ergović, Maja

engleski

Influence of harvest term on rhine riesling wine quality

Istraživan je sastav vina kultivara Rajnski rizling vinogradarske regije Kontinentalna Hrvatska, vinogorja Kutjevo berbe 2007. godine. Pokus je proveden sa vinima dobivenim od grožña redovne i kasne berbe sa tri položaja (Mladice, Vetovo, Hrnjevac). Analiziran je osnovni kemijski sastav vina te sadržaj glukonske kiseline i glicerola referentnim metodama preuzetim od O.I.V-a. U usporedbi sa vinima redovne berbe sva su vina kasne berbe imala veći udjel glicerola i glukonske kiseline bez obzira na položaj. Najveće koncentracije glicerola izmjerene su u vinima položaja Mladice i iznosile su 8, 1 g/l kod redovne berbe te 10, 6 kod kasne, dok je koncentracija glukonske kiseline iznosila 0, 3 g/l kod redovne berbe, a 0, 6 g/l kod kasne berbe. Ukupni alkohol bio je veći u svim vinima kasne berbe, kao i ukupni ekstrakt i pepeo. Ukupna kiselost bila je niža u vinima kasne berbe bez obzira na položaj.

wine ; vintage ; glycerol ; gluconic acid

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

61 (1)

2011.

19-25

objavljeno

0033-8583

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)