Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

TERMOMINERALNE VODE JUŽNOG DIJELA SREDIŠNJE HRVATSKE (CROSBI ID 653395)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Čepelak, Radovan ; Senta Marić, Ankica ; Andabaka, Damir TERMOMINERALNE VODE JUŽNOG DIJELA SREDIŠNJE HRVATSKE // VI. BALNEOLOŠKI SKUP "DR. IVAN ŠRETER" "balneoterapija. multipla skleroza" / Kraml, Oto (ur.). Lipik: Darko Kelemen, 2016. str. (149)-(182)

Podaci o odgovornosti

Čepelak, Radovan ; Senta Marić, Ankica ; Andabaka, Damir

hrvatski

TERMOMINERALNE VODE JUŽNOG DIJELA SREDIŠNJE HRVATSKE

U radu se opisuju izvorišta Hrvatskih termomineralnih voda na područje južnog dijela središnje Hrvatske, koja se nalaze uglavnom uz rijeku Kupu, dijelom Savu, ali i na pritocima rijeke Kupe, Dobri i Glini. Na ovom prostoru nalaze se interesantne i različite vrsta voda od izrazito hipertermalnih, do hladnih, jodnih voda, pa do kiselica. Prezentirano je 12 izvorišta sa njihovim balneološkim analizama. Težište rada usmjereno je na opis lokacije izvorišta, redoslijed najvažnijih događaja, karakter i kvalitetu vode (balneološke karakteristike), potencijalne mogućnosti korištenja kao toplica i današnje stanje. Za svako izvorište nastojalo se prikazati (ukoliko je bilo moguće) posljednju balneološku analizu. Za neka izvorišta postoje samo osnovne kemijske analize koje su računskim putem prikazane u balneološkom obliku. Za nekoliko izvorišta nije učinjena analiza ili autorima nije poznata ili dostupna. Od svih nabrojenih izvora danas se koriste jedino vode u Jamničkoj Kiselici, Topuskom i Lešću!

termalna voda, kupalište, toplice, balneološka analiza

nije evidentirano

engleski

THERMOMINERAL WATERS IN SOUTHERN PART OF MIDDLE CROATIA

nije evidentirano

thermal water, baths, spas, balneological analysis

nije evidentirano

Podaci o prilogu

(149)-(182).

2016.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

VI. BALNEOLOŠKI SKUP "DR. IVAN ŠRETER" "balneoterapija. multipla skleroza"

Kraml, Oto

Lipik: Darko Kelemen

Podaci o skupu

VI. BALNEOLOŠKI SKUP "DR. IVAN ŠRETER" "balneoterapija. multipla skleroza"VI.

predavanje

20.05.2016-20.05.2016

Lipik, Hrvatska

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita