Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Trešnja-nutritivna vrijednost i morfološke karakteristike plodova (CROSBI ID 414538)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Hozjan, Ivan Trešnja-nutritivna vrijednost i morfološke karakteristike plodova / Čmelik, Zlatko (mentor); Batelja Lodeta, Kristina (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, 2015

Podaci o odgovornosti

Hozjan, Ivan

Čmelik, Zlatko

Batelja Lodeta, Kristina

hrvatski

Trešnja-nutritivna vrijednost i morfološke karakteristike plodova

Trešnja (Prunus avium L.) je višegodišnja drvenasta voćna vrsta koja se uzgaja radi ploda koji se koristi u ljudskoj prehrani u svježem stanju i raznim prerađevinama kao zdrava i niskokalorična namirnica, koja je izvor vitamina, minerala, antocijanskih glikozida, melatonina i flavonoida. U radu su izneseni navodi iz literature vezani za nutritivnu vrijednost trešnje, rezultati mjerenja morfoloških karakteristika i subjektivne procjene organoleptičkih svojstava plodova pojedinih autohtonih i introduciranih sorata trešnje uzgojenih na Fakultetskom dobru Agronomskog fakulteta u Zagrebu i njihova usporedba

trešnja, morfološka svojstva plodova, nutritivna vrijednost

nije evidentirano

engleski

Sweet Cherry-nutritional value and morphological characteristics of fruits

nije evidentirano

sweet cherry, morphological properties of fruits, nutritional value

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

14.07.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)