Trešnja-nutritivna vrijednost i morfološke karakteristike plodova (CROSBI ID 414538)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Hozjan, Ivan
Čmelik, Zlatko
Batelja Lodeta, Kristina
hrvatski
Trešnja-nutritivna vrijednost i morfološke karakteristike plodova
Trešnja (Prunus avium L.) je višegodišnja drvenasta voćna vrsta koja se uzgaja radi ploda koji se koristi u ljudskoj prehrani u svježem stanju i raznim prerađevinama kao zdrava i niskokalorična namirnica, koja je izvor vitamina, minerala, antocijanskih glikozida, melatonina i flavonoida. U radu su izneseni navodi iz literature vezani za nutritivnu vrijednost trešnje, rezultati mjerenja morfoloških karakteristika i subjektivne procjene organoleptičkih svojstava plodova pojedinih autohtonih i introduciranih sorata trešnje uzgojenih na Fakultetskom dobru Agronomskog fakulteta u Zagrebu i njihova usporedba
trešnja, morfološka svojstva plodova, nutritivna vrijednost
nije evidentirano
engleski
Sweet Cherry-nutritional value and morphological characteristics of fruits
nije evidentirano
sweet cherry, morphological properties of fruits, nutritional value
nije evidentirano
Podaci o izdanju
30
14.07.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb