Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Tehnološke i zakonske mogućnosti korekcije mošta i vina (CROSBI ID 414504)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Babić, Iva Tehnološke i zakonske mogućnosti korekcije mošta i vina / Jagatić Korenika, Ana-Marija (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Babić, Iva

Jagatić Korenika, Ana-Marija

hrvatski

Tehnološke i zakonske mogućnosti korekcije mošta i vina

Kemijski sastav mošta i vina određuje njihovu kakvoću i senzorna svojstva. Obzirom da se kemijski spojevi formiraju već u samom grožđu, za kvalitetan mošt i vino vrlo je važno imati grožđe optimalne kakvoće. Ovisno o uvjetima dozrijevanja grožđa, koji se mogu razlikovati od godine do godine i mogu biti bolji ili lošiji od optimalnih, mijenja se i kemijski sastav mošta. Suvremena vinarska tehnologija nam omogućuje pristup različitim metodama korekcije mošta i vina, pri čemu ih zakonodavstvo regulira i ograničava. Na taj način se sprječava daljnja degradacija vina, uz istovremeno povećavanje kakvoća. Korekcije obuhvaćaju postupke pojačavanja, doslađivanja, dokiseljavanja i otkiseljavanja mošta ili vina, djelomičnu dealkoholizaciju te ionsku stabilizaciju vina u određenim okolnostima i pod zakonski određenim uvjetima.

vino ; mošt ; tehnološke korekcije ; zakonodavne odredbe

nije evidentirano

engleski

Technological and legal options of must and wine corrections

nije evidentirano

wine ; must ; technological corrections ; law regulations

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22

11.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)