Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Sredstva za dezinfekciju u prehrambenoj industriji (CROSBI ID 414462)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Puškarić, Ela Sredstva za dezinfekciju u prehrambenoj industriji / Ačkar, Đurđica (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2017

Podaci o odgovornosti

Puškarić, Ela

Ačkar, Đurđica

hrvatski

Sredstva za dezinfekciju u prehrambenoj industriji

Prehrambena industrija je tijekom proteklih godina evoluirala u svim aspektima, poput unapređenja kvalitete sirovina, procesa proizvodnje, strojeva, ambalažnih pakiranja, ali najbitnije od svega toga je veliki pomak u sanitaciji. Sanitacija u prehrambenoj industriji od iznimne je važnosti zbog očuvanja kvalitete hrane i sprječavanja njenog kvarenja. Uključuje dva procesa: čišćenje i dezinfekciju. Najčešći uzročnici smanjenja kvalitete i kvarenja hrane su patogeni mikroorganizmi koje uspješno možemo ukloniti odabirom najpogodnijih dezinfekcijskih sredstava. U ovom radu su opisana kemijska dezinfekcijska sredstva koja se najčešće upotrebljavaju, kakav je njihov utjecaj, odnosno prednosti i nedostaci pojedinog sredstva, rezidue i otpornost na različite vrste mikroorganizama te provedba sanitacije u prehrambenoj industriji.

sigurnost hrane ; prehrambena industrija ; patogeni mikroorganizmi ; dezinfekcija

nije evidentirano

engleski

Disinfectants in food industry

nije evidentirano

food safety ; food industry ; pathogenic microorganisms ; disinfection

nije evidentirano

Podaci o izdanju

19

28.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija