Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja čokolade u tvornici Kandit (CROSBI ID 414458)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Tomljenović, Stjepana Proizvodnja čokolade u tvornici Kandit / Ačkar, Đurđica (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2017

Podaci o odgovornosti

Tomljenović, Stjepana

Ačkar, Đurđica

hrvatski

Proizvodnja čokolade u tvornici Kandit

U ovome radu prikazana je obrada kakaova zrna kao osnovne sirovine za proizvodnju čokolade. Također, prikazana je i proizvodnja čokolade. U prvom dijelu rada opisan je prijem i obrada kakaova zrna. Obrada kakaova zrna je važna i uključuje čišćenje zbog postizanja dobre kakvoće kakaovih proizvoda i sprječavanje oštećenja strojeva i opreme, prženje kakaova zrna koje podrazumijeva termičku obradu očišćenih kakaovih zrna, drobljenje kakaova zrna i odvajanje ljuske od kakaova zrna. Nakon toga, slijedi izrada kakaova praha i kakaova maslaca te na kraju izrada čokoladne mase. U drugom dijelu rada opisani su postupci koji uključuju pripremu zamjesa, valcanje i končiranje. Priprema zamjesa je izrada smjese sastojaka čokoladne mase miješanjem sirovina. Valcanje je postupak usitnjavanja krutih čestica bezmasne suhe tvari čokoladne mase, a končiranje je završni skup procesa koji dovode do razvoja željene čokoladne arome. Nakon izrade čokoladnih masa slijedi njihovo pakiranje i skladištenje.

čokolada ; kakaovo zrno ; zamjes ; valcanje ; končiranje

nije evidentirano

engleski

Chocolate production in Kandit factory

nije evidentirano

chocolate ; cocoa beans ; blending ; refining ; conching

nije evidentirano

Podaci o izdanju

17

29.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija