Proizvodnja čokolade u tvornici Kandit (CROSBI ID 414458)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Tomljenović, Stjepana
Ačkar, Đurđica
hrvatski
Proizvodnja čokolade u tvornici Kandit
U ovome radu prikazana je obrada kakaova zrna kao osnovne sirovine za proizvodnju čokolade. Također, prikazana je i proizvodnja čokolade. U prvom dijelu rada opisan je prijem i obrada kakaova zrna. Obrada kakaova zrna je važna i uključuje čišćenje zbog postizanja dobre kakvoće kakaovih proizvoda i sprječavanje oštećenja strojeva i opreme, prženje kakaova zrna koje podrazumijeva termičku obradu očišćenih kakaovih zrna, drobljenje kakaova zrna i odvajanje ljuske od kakaova zrna. Nakon toga, slijedi izrada kakaova praha i kakaova maslaca te na kraju izrada čokoladne mase. U drugom dijelu rada opisani su postupci koji uključuju pripremu zamjesa, valcanje i končiranje. Priprema zamjesa je izrada smjese sastojaka čokoladne mase miješanjem sirovina. Valcanje je postupak usitnjavanja krutih čestica bezmasne suhe tvari čokoladne mase, a končiranje je završni skup procesa koji dovode do razvoja željene čokoladne arome. Nakon izrade čokoladnih masa slijedi njihovo pakiranje i skladištenje.
čokolada ; kakaovo zrno ; zamjes ; valcanje ; končiranje
nije evidentirano
engleski
Chocolate production in Kandit factory
nije evidentirano
chocolate ; cocoa beans ; blending ; refining ; conching
nije evidentirano
Podaci o izdanju
17
29.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek