Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

The Oxford Companion to Cheese (CROSBI ID 15556)

Autorska knjiga | ostalo

Kalit, Samir The Oxford Companion to Cheese. Oxford University Press, 2016

Podaci o odgovornosti

Kalit, Samir

Donnelly, Catherine ; Kehler, Mateo

engleski

The Oxford Companion to Cheese

Knjiga na vrlo razumljiv način opisuje kako osnovni sastojci u proizvodnji sira kao što su mlijeko, mikroorganizmi, sol i enzimi prelaze u više od 14 000 različitih sireva koji se danas pojavljuju u svijetu. U knjizi su opisani povijesni, kulturološki, znanstveni i tehnološki aspekti sira. Knjiga je bogato opremljena fotografijama i ilustracijama. Knjiga je namijenjena studentima Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu i Veterinarskog fakulteta u Zagrebu kao i ostalim studentima srodnih fakulteta u Hrvatskoj i svijetu. Također knjiga može biti zanimljiva svim stručnjacima iz područja mljekarskih znanosti kao i zaljubljenicima u sir i gurmanima koji žele o siru znati više. Ova knjiga je trenutno najopsežnija referenca iz područja sirarstva.

cheese, chemistry, cultural, historical, pairings and cuisine, sensory, functional properties

U knjizi 325 renomiranih autora iz cijelog svijeta abecednim redom enciklopedijski opisuju 855 pojmova iz područja sirarstva te brojne svjetske sireve među kojima se nalaze i 12 hrvatskih sireva koje opisuje autor u knjizi Samir Kalit. Hrvatski sirevi koji su opisani u knjizi The Oxford Companion to Cheese su: Grobnički sir, Istarski sir, Kiselinski sušeni sirevi stožastog oblika (kvargl, prgica i turoš), Krčki sir, Paški sir, Preveli sir, Sir iz mišine, Škripavac, Svježi zagrebački sir i Tounjski sir.

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Oxford University Press

2016.

9780199330881

184, 332, 383-38

objavljeno

Povezanost rada

Kemija, Poljoprivreda (agronomija), Biologija