Sortiment kupusa za kiseljenje za područje Ogulina (CROSBI ID 414223)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Mihaljević, Damir
Benko, Božidar
hrvatski
Sortiment kupusa za kiseljenje za područje Ogulina
Rad obuhvaća pregled odlika ogulinskog kupusa, od morfoloških i bioloških svojstava kupusa, tehnologije uzgoja pa sve do pakiranja i transporta gotovog proizvoda. Ogulinski kupus odlikuju specifične karakteristike povezane sa zemljopisnim područjem. Iako klima pogoduje razvitku ove poljoprivredne kulture, vrlo je bitno vrijeme i način sadnje kao i sam postupak proizvodnje, što je detaljno razrađeno u ovom radu. Važno je spomenuti štetnike i bolesti s kojima se uzgajivači suočavaju kako bi sačuvali kvalitetu, a samim time tradiciju Ogulinskog kiselog kupusa priznatog od strane Europske unije kao proizvod upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla pri EU pod nazivom Ogulinski kiseli kupus/Ogulinsko kiselo zelje (ZOI).
Ogulinski kiseli kupus, morfološka i kvalitativna svojstva, klima
nije evidentirano
engleski
Assortment of cabbage for sauerkraut production in Ogulin County
nije evidentirano
Ogulin sauerkraut, morphological and qualitative attributes, climate
nije evidentirano
Podaci o izdanju
20
14.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb