Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Sortiment kupusa za kiseljenje za područje Ogulina (CROSBI ID 414223)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Mihaljević, Damir Sortiment kupusa za kiseljenje za područje Ogulina / Benko, Božidar (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Mihaljević, Damir

Benko, Božidar

hrvatski

Sortiment kupusa za kiseljenje za područje Ogulina

Rad obuhvaća pregled odlika ogulinskog kupusa, od morfoloških i bioloških svojstava kupusa, tehnologije uzgoja pa sve do pakiranja i transporta gotovog proizvoda. Ogulinski kupus odlikuju specifične karakteristike povezane sa zemljopisnim područjem. Iako klima pogoduje razvitku ove poljoprivredne kulture, vrlo je bitno vrijeme i način sadnje kao i sam postupak proizvodnje, što je detaljno razrađeno u ovom radu. Važno je spomenuti štetnike i bolesti s kojima se uzgajivači suočavaju kako bi sačuvali kvalitetu, a samim time tradiciju Ogulinskog kiselog kupusa priznatog od strane Europske unije kao proizvod upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla pri EU pod nazivom Ogulinski kiseli kupus/Ogulinsko kiselo zelje (ZOI).

Ogulinski kiseli kupus, morfološka i kvalitativna svojstva, klima

nije evidentirano

engleski

Assortment of cabbage for sauerkraut production in Ogulin County

nije evidentirano

Ogulin sauerkraut, morphological and qualitative attributes, climate

nije evidentirano

Podaci o izdanju

20

14.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)