Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Održavanje higijenskih uvjeta u mini mljekari (CROSBI ID 781163)

Druge vrste radova | popularni rad

Dolenčić Špehar, Iva Održavanje higijenskih uvjeta u mini mljekari // Gospodarski list. 2017.

Podaci o odgovornosti

Dolenčić Špehar, Iva

hrvatski

Održavanje higijenskih uvjeta u mini mljekari

Redovito provođenje postupaka kojima se održavaju higijenski uvjeti postupcima sanitacije neophodno je u proizvodnji i preradi mlijeka. Sanitacija obuhvaća postupke dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije koji započinju još za vrijeme mužnje i traju do onog trenutka kada proizvod bude u rukama potrošača. U tom smislu, subjekti u poslovanju s hranom dužni su uspostaviti, provoditi i održavati sustave i postupke temeljene na načelima HACCP sustava dok je cilj vodiča za dobru praksu poticanje primjene odgovarajuće higijenske prakse na razini poljoprivrednoga gospodarstva.

mlijeko ; sanitacija ; kontaminacija

nije evidentirano

engleski

Maintaining hygiene conditions in mini dairies

nije evidentirano

milk ; sanitation ; contamination

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Gospodarski list

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)