Održavanje higijenskih uvjeta u mini mljekari (CROSBI ID 781163)
Druge vrste radova | popularni rad
Podaci o odgovornosti
Dolenčić Špehar, Iva
hrvatski
Održavanje higijenskih uvjeta u mini mljekari
Redovito provođenje postupaka kojima se održavaju higijenski uvjeti postupcima sanitacije neophodno je u proizvodnji i preradi mlijeka. Sanitacija obuhvaća postupke dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije koji započinju još za vrijeme mužnje i traju do onog trenutka kada proizvod bude u rukama potrošača. U tom smislu, subjekti u poslovanju s hranom dužni su uspostaviti, provoditi i održavati sustave i postupke temeljene na načelima HACCP sustava dok je cilj vodiča za dobru praksu poticanje primjene odgovarajuće higijenske prakse na razini poljoprivrednoga gospodarstva.
mlijeko ; sanitacija ; kontaminacija
nije evidentirano
engleski
Maintaining hygiene conditions in mini dairies
nije evidentirano
milk ; sanitation ; contamination
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Gospodarski list
2017.
nije evidentirano
objavljeno