Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Učinkovitost vapnenih materijala poduzeća Intercal d.o.o. u korekciji suvišne kiselosti tla, 2015./2016. (CROSBI ID 781161)

Druge vrste radova | izvještaj

Mesić, Milan ; Perčin, Aleksandra ; Bogunović, Igor ; Šestak, Ivana ; Zgorelec, Željka ; Franjić, Mleden Učinkovitost vapnenih materijala poduzeća Intercal d.o.o. u korekciji suvišne kiselosti tla, 2015./2016. // Fond stručne dokumentacije Zavoda za OPB Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 2017.

Podaci o odgovornosti

Mesić, Milan ; Perčin, Aleksandra ; Bogunović, Igor ; Šestak, Ivana ; Zgorelec, Željka ; Franjić, Mleden

hrvatski

Učinkovitost vapnenih materijala poduzeća Intercal d.o.o. u korekciji suvišne kiselosti tla, 2015./2016.

U Izvješću su prikazani rezultati druge godine istraživanja utjecaja vapnenih materijala na korekciju suvišne kiselosti dreniranog pseudogleja ali prinos zrna soje. Rezultati otkrivaju da je primjena vapnenih materijal relativno doprinijela povećanje pH vrijednosti tla u prosjeku za 0, 81 pH jedinicu. Najbolje djelovanje primijenjenih materijala na reakciju tla u odnosu na početno stanje iz 2014. godine utvrđeno je na varijanti s 6 t/ha apliciranog hidratiziranog vapna koje je doprinijelo povećanju reakcije tla za 29, 4 % u 2016. godini. Navedeno razmjerno je povećanju za 1, 2 pH jedinicu. Vapneni materijali utjecali su i na relativno povećanje prinosa zrna soje, koje se kretalo u rasponu od 5, 24 t/ha na kontroli do 7, 39 t/ha na tretmanu sa 6 t/ha apliciranog hidratiziranog agrovapna.

Tlo ; Kalcifikacija ; Vapnenac ; Prinos

nije evidentirano

engleski

Effect of lime materials from Intercal company on correction of excessive soil acidity, 2015./2016.

nije evidentirano

Soil ; Liming ; Limestone ; Yield

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Fond stručne dokumentacije Zavoda za OPB Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)