Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Učinci obrazovanja na odrasle osobe koje su bile uključene u obrazovanje kroz mjere aktivne politike zapošljavanja (CROSBI ID 652902)

Prilog sa skupa u zborniku | ostalo | međunarodna recenzija

Bacalja, Dubravko ; Perin, Višnja Učinci obrazovanja na odrasle osobe koje su bile uključene u obrazovanje kroz mjere aktivne politike zapošljavanja // KLJUČNE KOMPETENCIJE U OBRAZOVANJU ODRASLIH Zbornik radova 6. međunarodne konferencije o obrazovanju odraslih održane u Vodicama 3. i 4. listopada 2013. / Matijević, Milan ; Žiljak, Tihomir (ur.). Zagreb: Hrvatsko andragoško društvo (HAD), 2014. str. 19-31

Podaci o odgovornosti

Bacalja, Dubravko ; Perin, Višnja

hrvatski

Učinci obrazovanja na odrasle osobe koje su bile uključene u obrazovanje kroz mjere aktivne politike zapošljavanja

U radu se analiziraju učinci obrazovanja na 424 odrasle osobe koje su bile uključene u obrazovanje kroz Mjere aktivne politike zapošljavanja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje područnom uredu Zadar tijekom 2011. godine. Varijable koje se promatraju su vrsta obrazovanja u koju su bili uključeni (stručno osposobljavanje, osposobljavanje u ključnim kompetencijama), spol, dob, završena škola, duljina nezaposlenosti prije uključenja u obrazovanje, zaposlenost nakon završenog obrazovanja. Rezultati pokazuju da se varijabla duljina nezaposlenosti prije uključivanja u obrazovanje pokazala značajnom bez obzira na vrstu obrazovanja (strukovno ili opće). Osobe koje su kraće na evidenciji nezaposlenih osoba značajno se češće i brže zapošljavaju nakon obrazovanja. Nezaposlene osobe između 26 i 35 godina uključene u obrazovanje za stjecanje općih kompetencija (računalna pismenost) se značajno češće i brže zapošljavaju nakon obrazovanja nego mlađi (do 25 godina) i stariji ispitanici (preko 36 godina), dok se nezaposlene osobe starije od 46 godina uključene u obrazovanje za stjecanje strukovnih kompetencija u turizmu značajno češće i brže zapošljavaju nakon obrazovanja nego mlađi ispitanici.

cjeloživotno učenje, obrazovanje odraslih, vrste obrazovanja,

nije evidentirano

engleski

The Effects of Education on Adults Who Were Involved in Education Through Measures of Active Employment Policy

nije evidentirano

lifelong learning, adult education, types of education, unemployed,

nije evidentirano

Podaci o prilogu

19-31.

2014.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

KLJUČNE KOMPETENCIJE U OBRAZOVANJU ODRASLIH Zbornik radova 6. međunarodne konferencije o obrazovanju odraslih održane u Vodicama 3. i 4. listopada 2013.

Matijević, Milan ; Žiljak, Tihomir

Zagreb: Hrvatsko andragoško društvo (HAD)

978-953-98811-4-4

Podaci o skupu

Nepoznat skup

predavanje

29.02.1904-29.02.2096

Povezanost rada

Povezane osobe




Pedagogija