Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 896614

Nutritivne promjene batata u procesu sušenja


Livaić Marija
Nutritivne promjene batata u procesu sušenja 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


Naslov
Nutritivne promjene batata u procesu sušenja
(NUTRITIONAL CHANGES OF SWEET POTATO DURING DRYING PROCESS)

Autori
Livaić Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.09

Godina
2016

Stranica
43

Mentor
Matin, Ana

Ključne riječi
Ipomoea batatas L., nutritivne promjene, konvekcijsko sušenje, dehidrator, laboratorijska sušnica
(Ipomoea batatas L., nutritional changes, convective drying dehydrator, laboratory drier)

Sažetak
Nutritivna vrijednost mesa četiri sorte batata (Ipomoea batatas L.): Bauregard, 414 Purple, O'Henry i Japanese različitih po boji mesa korijena (narančasto, ljubičasto, žuto i bijelo), analizirana je s proizvodnog područja Slatine.Analiziran je osnovni nutritivni sastav svježeg i termički dorađenog mesa četiri sorte batata kod konvekcijskog sušenja u dehidratoru i sušioniku pri tri različite temperature sušenja (50, 60 i 70 °C). Ovisno o načinu termičke dorade, dobivene su vrijednosti udjela sadržaja vode od 9, 02% do 9, 98%, udjela sadržaja pepela od 3, 01% do 6, 92%, udjela sadržaja škroba od 36, 01% do 50, 47%, te promjene koeficijenta obojenosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb