Proteini u voću s posebnim osvrtom na lupinasto voće (CROSBI ID 59441)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Miljković, Ivo ; Vrsaljko, Anđelko
hrvatski
Proteini u voću s posebnim osvrtom na lupinasto voće
Plodovi pojedinih vrsta sadrže različite količine proteina. Među njima se ističe lupinasto voće (bajam, orah, lješnjak, pistacija, pekan i kesten). Odlikuju se velikim ukupnim kiselinama, a među njima esencijalnim kiselinama. Budući su proteini deficitarni u ljudksoj prehrani to ih valja unositi lupinastim voćem.
protein, prehrana, dijetetika, lupinasto voće
nije evidentirano
engleski
Protein in fruit with a special focus on lupine fruit
nije evidentirano
protein, nutrition, diet, lupine fruit
nije evidentirano
Podaci o prilogu
93-106.
objavljeno
Podaci o knjizi
Proteini u prehrani i dijetetici
Živković, Roko
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske
1999.
953-96682-3-9