Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Proteini u voću s posebnim osvrtom na lupinasto voće (CROSBI ID 59441)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad

Miljković, Ivo ; Vrsaljko, Anđelko Proteini u voću s posebnim osvrtom na lupinasto voće // Proteini u prehrani i dijetetici / Živković, Roko (ur.). Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1999. str. 93-106

Podaci o odgovornosti

Miljković, Ivo ; Vrsaljko, Anđelko

hrvatski

Proteini u voću s posebnim osvrtom na lupinasto voće

Plodovi pojedinih vrsta sadrže različite količine proteina. Među njima se ističe lupinasto voće (bajam, orah, lješnjak, pistacija, pekan i kesten). Odlikuju se velikim ukupnim kiselinama, a među njima esencijalnim kiselinama. Budući su proteini deficitarni u ljudksoj prehrani to ih valja unositi lupinastim voćem.

protein, prehrana, dijetetika, lupinasto voće

nije evidentirano

engleski

Protein in fruit with a special focus on lupine fruit

nije evidentirano

protein, nutrition, diet, lupine fruit

nije evidentirano

Podaci o prilogu

93-106.

objavljeno

Podaci o knjizi

Proteini u prehrani i dijetetici

Živković, Roko

Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske

1999.

953-96682-3-9

Povezanost rada

Kliničke medicinske znanosti