Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

TEHNOLOŠKE MOGUĆNOSTI BOLJE ISKORISTIVOSTI POSIJA OD ŽITARICA (CROSBI ID 413569)

Ocjenski rad | diplomski rad

Antolić, Ana TEHNOLOŠKE MOGUĆNOSTI BOLJE ISKORISTIVOSTI POSIJA OD ŽITARICA / Novotni, Dubravka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Antolić, Ana

Novotni, Dubravka

hrvatski

TEHNOLOŠKE MOGUĆNOSTI BOLJE ISKORISTIVOSTI POSIJA OD ŽITARICA

Pšenične posije zbog svojeg bogatog bioaktivnog sastava i blagotvornog učinka na zdravlje postaju sve upotrebljavanija sirovina u prehrambenoj industriji. Najčešće se koriste u proizvodnji kruha pri čemu dolazi do smanjenja kvalitete kruha i organoleptičkih svojstava. Cilj ovog rada bio je istražiti suvremene metode obrade pšeničnih posija pri čemu dolazi do bolje bioiskoristivosti bioaktivnih spojeva i manje štetnog učinka na volumen, okus i teksturu kruha. Iako su istraženi mnogi tretmani posija, kao što su enzimska obrada, fermentacija, toplinska i hidrotoplinska obrada, smanjenje veličine čestica te namakanje posija, iako njihov točan utjecaj još nije potpuno razjašnjen.

bioaktivni spojevi, fermentacija, pšenične posije, volumen kruha

nije evidentirano

engleski

TECHNOLOGICAL POSSIBILITIES FOR BETTER UTILIZATION OF WHEAT BRAN

nije evidentirano

bioactive compounds, bread volume, fermentation, wheat bran

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

11.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija