Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kakvoća plodova jagode ovisno o sorti i duljini čuvanja (CROSBI ID 413318)

Ocjenski rad | diplomski rad

Rubinić, Antonija Kakvoća plodova jagode ovisno o sorti i duljini čuvanja / Fruk, Goran (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Rubinić, Antonija

Fruk, Goran

hrvatski

Kakvoća plodova jagode ovisno o sorti i duljini čuvanja

U ovom istraživanju cilj je bio utvrditi mogućnosti kratkoročnog čuvanja plodova sorata 'Clery' i 'Joly'. Plodovi su čuvani u normalnoj atmosferu na 0 °C u Laboratoriju zavoda za voćarstvo, 5 i 10 dana. U sorti 'Clery' uočavamo manji gubitak mase (kalo) nego u sorti 'Joly'. Sorta 'Clery'je imala veći sadržaj topljive suhe tvari (8, 87% nakon 5 dana i 8, 84% nakon 10 dana), a 'Joly' manji sadržaj (7, 17% nakon 5 dana i 6, 97% nakon 10 dana). Obje sorte su imale ukupnu kiselost 0, 71, tj . 0, 72%. Značajno veći omjer kod sorte 'Clery' rezultat je većeg sadržaja topljive suhe tvari u odnosu na sortu 'Joly'. Nakon berbe plodovi sorte 'Clery' su bili tamniji od plodova sorte 'Joly'. Kod sorata veću vrijednost (crveniju boju) imala je sorta 'Clery' (30, 06). Nakon 5 dana plodovi sorte 'Clery' su bili tamniji. Zaključujemo da je sorta 'Clery' dala bolje rezultate od sorte 'Joly'.

jagoda, kvaliteta ploda, čuvanje, kemijska svojstva

nije evidentirano

engleski

Quality of strawberry fruit depending on sort and length of keeping/preserving

nije evidentirano

strawberry, fruit quality, storage, chemical properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

28.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)