Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda (CROSBI ID 413317)

Ocjenski rad | diplomski rad

Dražina, Zvonimir Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda / Fruk, Goran (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Dražina, Zvonimir

Fruk, Goran

hrvatski

Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda

U ovom diplomskom radu istraživan je utjecaj temperature (0°C i 5°C) i utjecaj duljine čuvanja (2 i 3 tjedna) na kakvoću plodova trešnje uzgojenih 2016. godine u području zaleđa Zadra u mjestu Pristeg. Plodovi su čuvani u hladnjači s normalnom atmosferom na Zavodu voćarstva Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Parametri kakvoće (masa, tvrdoća, boja, indeks peteljke, broj smežuranih, i trulih plodova, ukupne kiseline, topljiva suha tvar) su izmjereni prije i poslije čuvanja. Temperatura je utjecala na vrijednosti za kalo, tvrdoću, topljivu suhu tvar, kiselinu i boju dok je duljina čuvanja imala utjecaj na više parametara kakvoće.

trešnje, čuvanje, temperatura čuvanja, duljina čuvanja, koštićavo voće

nije evidentirano

engleski

Effect of low temperatures and length of storage on fruit quality of sweet cherry

nije evidentirano

sweet cherry, storage, storage temperature, length of storage, stone fruit

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

28.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)