Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda (CROSBI ID 413317)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Dražina, Zvonimir
Fruk, Goran
hrvatski
Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda
U ovom diplomskom radu istraživan je utjecaj temperature (0°C i 5°C) i utjecaj duljine čuvanja (2 i 3 tjedna) na kakvoću plodova trešnje uzgojenih 2016. godine u području zaleđa Zadra u mjestu Pristeg. Plodovi su čuvani u hladnjači s normalnom atmosferom na Zavodu voćarstva Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Parametri kakvoće (masa, tvrdoća, boja, indeks peteljke, broj smežuranih, i trulih plodova, ukupne kiseline, topljiva suha tvar) su izmjereni prije i poslije čuvanja. Temperatura je utjecala na vrijednosti za kalo, tvrdoću, topljivu suhu tvar, kiselinu i boju dok je duljina čuvanja imala utjecaj na više parametara kakvoće.
trešnje, čuvanje, temperatura čuvanja, duljina čuvanja, koštićavo voće
nije evidentirano
engleski
Effect of low temperatures and length of storage on fruit quality of sweet cherry
nije evidentirano
sweet cherry, storage, storage temperature, length of storage, stone fruit
nije evidentirano
Podaci o izdanju
32
28.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb