Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Odgovornost za štetu kod okvirnih sporazuma i ugovora o javnoj nabavi (vrste odgovornosti, obujam i visina naknade štete) (CROSBI ID 652289)

Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa

Nikšić, Saša Odgovornost za štetu kod okvirnih sporazuma i ugovora o javnoj nabavi (vrste odgovornosti, obujam i visina naknade štete) // Odgovornost za štete u javnoj nabavi - Postupci naknade štete Zagreb, Hrvatska, 26.09.2017-26.09.2017

Podaci o odgovornosti

Nikšić, Saša

hrvatski

Odgovornost za štetu kod okvirnih sporazuma i ugovora o javnoj nabavi (vrste odgovornosti, obujam i visina naknade štete)

Odgovornost za štetu može se pojaviti na području javnih nabava kako prije tako i nakon sklapanja ugovora o javnoj nabavi, odnosno okvirnih sporazuma. Odgovornost za štetu kod javnih nabava pretežno je uređena općim pravilima obveznog prava, preciznije odredbama Zakona o obveznim odnosima. To znači da se i na ovom području postavljaju klasična pitanja odštetnog prava, kao što su pitanja vrsta odgovornosti, te pitanja obujma i visine naknade štete. Naime, povreda samog ugovora o javnoj nabavi, odnosno okvirnog sporazuma može dovesti do ugovorne odgovornosti za štetu, a povrede Zakona o javnoj nabavi u postupku odabira najpovoljnijeg ponuditelja mogu rezultirati predugovornom, odnosno izvanugovornom odgovornošću za štetu. Za nastanak bilo koje vrste odgovornosti za štetu zahtijeva se, naravno, kao i inače nastanak štete, pa isto vrijedi i na području javnih nabava. S tim u vezi postavljaju se pitanje, za koje vrste šteta (npr. troškovi sudjelovanja u postupku javne nabave, izgubljena dobit) i u kojem iznosu se može dobiti naknada (obujam i visina naknada štete).

odgovornost za štetu, javne nabave

nije evidentirano

engleski

Liability and Framework Agreements and Public Procurement Contracts (types of liability, amount of damages)

nije evidentirano

civil law liability, public procurements

nije evidentirano

Podaci o prilogu

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o skupu

Odgovornost za štete u javnoj nabavi - Postupci naknade štete

pozvano predavanje

26.09.2017-26.09.2017

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Pravo