Utjecaj roka pripreme tla za sjetvu na zakorovljenost usjeva soje (CROSBI ID 413010)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jakin, Kristina
Barić, Klara
Lakić, Josip
hrvatski
Utjecaj roka pripreme tla za sjetvu na zakorovljenost usjeva soje
U sustavu integrirane biljne proizvodnje integrirani pristup suzbijanja korova podrazumijeva davanje prednosti nekemijskim mjerama borbe. U ovom smislu, agrotehničke mjere imaju znatne potencijalne mogućnosti. U radu će biti istražen utjecaj roka pripreme tla za sjetvu na zakorovljenost usjeva soje. Istraživanje će imati tri tretmana (1.) priprema tla 14 dana prije sjetve, 2.) priprema tla na dan sjetve i 3.) priprema tla 14 dana prije sjetve i pripremu tla i na dan sjetve). Istraživani parametri bit će: vrsta, broj jedinki i nadzemna masa korova po jedinici površine te nadzemna masa soje
priprema tla za sjetvu, distribucija korova, dinamika nicanja, soja
nije evidentirano
engleski
The influence of soili preparation time for sowing on weed infestation soybean
nije evidentirano
the soil preparation, weed distribution, dynamics of germination, soybean
nije evidentirano
Podaci o izdanju
15
22.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb