Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj roka pripreme tla za sjetvu na zakorovljenost usjeva soje (CROSBI ID 413010)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jakin, Kristina Utjecaj roka pripreme tla za sjetvu na zakorovljenost usjeva soje / Barić, Klara (mentor); Lakić, Josip (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Jakin, Kristina

Barić, Klara

Lakić, Josip

hrvatski

Utjecaj roka pripreme tla za sjetvu na zakorovljenost usjeva soje

U sustavu integrirane biljne proizvodnje integrirani pristup suzbijanja korova podrazumijeva davanje prednosti nekemijskim mjerama borbe. U ovom smislu, agrotehničke mjere imaju znatne potencijalne mogućnosti. U radu će biti istražen utjecaj roka pripreme tla za sjetvu na zakorovljenost usjeva soje. Istraživanje će imati tri tretmana (1.) priprema tla 14 dana prije sjetve, 2.) priprema tla na dan sjetve i 3.) priprema tla 14 dana prije sjetve i pripremu tla i na dan sjetve). Istraživani parametri bit će: vrsta, broj jedinki i nadzemna masa korova po jedinici površine te nadzemna masa soje

priprema tla za sjetvu, distribucija korova, dinamika nicanja, soja

nije evidentirano

engleski

The influence of soili preparation time for sowing on weed infestation soybean

nije evidentirano

the soil preparation, weed distribution, dynamics of germination, soybean

nije evidentirano

Podaci o izdanju

15

22.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)