Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kvaliteta sjemena soje i priprema za sjetvu (CROSBI ID 412813)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Petešić, Luka Kvaliteta sjemena soje i priprema za sjetvu / Pospišil, Ana (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Petešić, Luka

Pospišil, Ana

hrvatski

Kvaliteta sjemena soje i priprema za sjetvu

Kvaliteta sjemena soje u velikoj mjeri utječe na uspješnost proizvodnje. Cilj istraživanja provedenih na pokušalištu Agronomskog fakulteta u Zagrebu bio je utvrditi klijavost, čistoću i upotrebnu vrijednost sjemena različitih genotipova soje. Određena je masa 1000 sjemenki soje kao nužan parametar za izračun količine sjemena za sjetvu. Masa 1000 sjemenki se kretala od 128 g (L-MU 8) do 163 g (Zagrepčanka). Laboratorijska klijavost istraživanih genotipova kretala se od 94, 0% (L 8/1 2010) do 98, 0% (AFZG Sanja). Nakon nicanja soje utvrđena je poljska klijavost koja se kretala od 67, 3% (Zagrepčanka) do vrlo visokih 90, 4% (Gabriela). Čistoća sjemena bila je 100%. Najveću uporabnu vrijednost imala je sorta AFZG Sanja (98%).

soja, klijavost, čistoća, upotrebna vrijednost, masa 1000 sjemenki

nije evidentirano

engleski

Soybean seed quality and sowing preparation

nije evidentirano

soybean, germination, purity, seed usable value, 1000 seed weight

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

22.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)