Tehnologije dorade zrna hibrida kukuruza namijenjenih za preradu u mlinskoj industriji (CROSBI ID 412801)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Kop, Silvio
Jukić, Željko
hrvatski
Tehnologije dorade zrna hibrida kukuruza namijenjenih za preradu u mlinskoj industriji
Tehnologija dorade i skladištenja hibrida kukuruza koji će se koristiti u mlinskoj industriji i onih koji će se koristiti za druge namjene, nije ista. Cilj predloženog završnog rada je korištenjem dostupne literature detaljno analizirati postupke u tehnologiji dorade i skladištenja hibrida kukuruza koji će se koristiti za preradu u mlinskoj industriju i utvrditi razlike između postojećih tehnologija koje se primjenjuju u doradi i skladištenju kukuruza. Na osnovi podataka do kojih se došlo proučavanjem dostupne znanstvene i stručne literature, utvrđeno je da način dorade kukuruznog zrna može utjecati na kakvoću suhog mljevenja i prinos proizvoda mljevenja. Postojeće tehnologije dorade i skladištenja koje se koriste u pripremi kukuruza koji će biti prerađen u procesu suhog mljevenja, potrebno je provoditi i pri tome određene dijelove istih po potrebi prilagoditi zahtjevima prerađivača. Potrebno je kontinuirano proučavati različite čimbenike koji utječu na prinos i kakvoću proizvoda suhog mljevenja.
Kukuruz, suho mljevenje, dorada zrna, lom zrna
nije evidentirano
engleski
Grain conditioning technology and storage technology of maize hybrids which will be used in the milling industry
nije evidentirano
Maize, dry-milling, processing, kernel breakage
nije evidentirano
Podaci o izdanju
26
20.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb