Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Imobilizacija pekarskog kvasca u alginatnoj i umreženoj želatinskoj matrici (CROSBI ID 412744)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kostešić, Ema Imobilizacija pekarskog kvasca u alginatnoj i umreženoj želatinskoj matrici / Andričić, Branka (mentor); Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2017

Podaci o odgovornosti

Kostešić, Ema

Andričić, Branka

hrvatski

Imobilizacija pekarskog kvasca u alginatnoj i umreženoj želatinskoj matrici

Suhi pekarski kvasac suspendiran je u otopini Na-alginata i imobiliziran dokapavanjem u otopinu CaCl2. Na taj način kvasac je ostao zarobljen u netopljivom Ca-alginatu. Također, provedena je imobilizacija stanica kvasca u otopini želatine uz dodatak glutaraldehida kao sredstva za umrežavanje. Uspješnost procesa imobilizacije na pojedinoj matrici praćena je određivanjem količine etanola dobivenog fermentacijom glukoznog supstrata. Zaključeno je da je proces imobilizacije stanica kvasca uspješniji na alginatu.

pekarski kvasac, imobilizacija, alginat, želatina

nije evidentirano

engleski

Immobilization of baker's yeast in alginate and ceosslinked gelatine matrix

nije evidentirano

baker's yeast, immobilization, alginate, gelatine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

18.07.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

nije evidentirano