Imobilizacija pekarskog kvasca u alginatnoj i umreženoj želatinskoj matrici (CROSBI ID 412744)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Kostešić, Ema
Andričić, Branka
hrvatski
Imobilizacija pekarskog kvasca u alginatnoj i umreženoj želatinskoj matrici
Suhi pekarski kvasac suspendiran je u otopini Na-alginata i imobiliziran dokapavanjem u otopinu CaCl2. Na taj način kvasac je ostao zarobljen u netopljivom Ca-alginatu. Također, provedena je imobilizacija stanica kvasca u otopini želatine uz dodatak glutaraldehida kao sredstva za umrežavanje. Uspješnost procesa imobilizacije na pojedinoj matrici praćena je određivanjem količine etanola dobivenog fermentacijom glukoznog supstrata. Zaključeno je da je proces imobilizacije stanica kvasca uspješniji na alginatu.
pekarski kvasac, imobilizacija, alginat, želatina
nije evidentirano
engleski
Immobilization of baker's yeast in alginate and ceosslinked gelatine matrix
nije evidentirano
baker's yeast, immobilization, alginate, gelatine
nije evidentirano
Podaci o izdanju
35
18.07.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split