Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Procesi tijekom faze nalijevanja i njihov utjecaj na kakvoću zrna pšenice namijenjenog za mlinsko- pekarsku industriju (CROSBI ID 412397)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Brlek, Tamara Procesi tijekom faze nalijevanja i njihov utjecaj na kakvoću zrna pšenice namijenjenog za mlinsko- pekarsku industriju / Jukić, Željko (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Brlek, Tamara

Jukić, Željko

hrvatski

Procesi tijekom faze nalijevanja i njihov utjecaj na kakvoću zrna pšenice namijenjenog za mlinsko- pekarsku industriju

Pšenica (Triticum aestivum L.) je najvažnija žitarica za proizvodnju mlinarsko-pekarskih proizvoda te tijekom svog životnog ciklusa prolazi kroz osam faza rasta i razvoja, tj. fenoloških faza. Za ovaj rad, najvažnija je faza nalijevanje zrna. Nalijevanje zrna je proces koji karakterizira nakupljanje organskih i mineralnih tvari u zrnu. Morfološke, biološke i druge promjene odvijaju se tijekom razvoja zrna pšenice. Osim toga, tijekom nalijevanja zrna različiti čimbenici djeluju na kemijski sastav i kakvoću pšenice. Cilj završnog rada je korištenjem dostupne literature utvrditi koji se procesi odvijaju tijekom nalijevanja zrna te koji čimbenici i na koji način djeluju na kemijski sastav i kakvoću pšenice namijenjene za mlinsko- pekarsku industriju. Procesi koji se događaju tijekom perioda nalijevanja zrna su kompleksni i ovise o različitim čimbenicima te o njihovoj međusobnoj interakciji. Dodatnim proučavanjem navedenih čimbenika i njihovih interakcija dobiti će se još kvalitetniji podatci o konačnoj kakvoći pšenice.

Pšenica, nalijevanje zrna, procesi tijekom nalijevanja zrna, proteini, škrob

nije evidentirano

engleski

The processes during the grain filling period and their effects on the quality of wheat grain intended for mill and bakery industry

nije evidentirano

Wheat, grain filling, changes during the grain filling period, proteins, starch

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

11.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)