Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 891444

Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije


Trošt Lesić, Klara; Dropulić Ružić, Marinela; Težak Damijanić, Ana
Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije, 2016. (elaborat).


Naslov
Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije
(Analysis of selected gastronomic events and perceptions of Istria as gourmet destination)

Autori
Trošt Lesić, Klara ; Dropulić Ružić, Marinela ; Težak Damijanić, Ana

Izvornik
Institut za poljoprivredu i turizam

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat

Godina
2016

Ključne riječi
Gastronomske manifestacije, percepcija turističke destinacije, gastronomija
(Gastronomic events, perception of tourist destination, gastronomy)

Sažetak
Manifestacije su iznimno značajan segment turističke ponude i motiv dolaska u destinaciju, izgrađuju imidž destinacije, omogućavaju bolju promociju destinacije, te imaju elemente privlačenja investicija u destinaciju i element atrakcije i animacije u destinaciji. Elaboratom su obuhvaćene 22 odabrane gastronomske manifestacije na području Istre koje imaju dugogodišnju tradiciju održavanja, nude autohtona a ponegdje i zaboravljena jela istarske kuhinje te prikazuju tradicionalan način pripreme (peke, štednjak na drva, krušna peć). Odabrane manifestacije analizirane su anketiranjem posjetitelja (domaćih i stranih), izlagača i lokalnog stanovništva. Također je analizirana i percepcija Istre kao gourmet destinacije, a uključivala je hotelske goste u sedam turističkih destinacija Istre u hotelima sa tri i četiri zvjezdice. Analizirano je i šest promotivnih gastronomskih akcija koje se održavaju u Istri u pred i posezoni.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč