Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Poduzetnik-etika-pravo-politika (CROSBI ID 651377)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Marinčić, Mile ; Smoljić, Mirko ; Leš, Javor Bojan Poduzetnik-etika-pravo-politika. 2016

Podaci o odgovornosti

Marinčić, Mile ; Smoljić, Mirko ; Leš, Javor Bojan

hrvatski

Poduzetnik-etika-pravo-politika

U ovom radu autori su pokušali rasvijetliti ulogu i značenje etike za poduzetništvo i poduzetnike. U prvom dijelu rada, koristeći se Kohlbergovu ljestvicu razvoja moralne svijesti, autori su pokušali pokazati, kako se ista ljestvica može primjeniti na etiku u poduzetništvu. Na temelju takve analize, autori upućuju na odgovornost odgoja takvog poduzetnika koji će uz stručnost u svom poslu biti i etičar. U drugom dijelu rada autori su pokušali upozoriti na posebne probleme s kojima se poduzetnici svakodnevno susreću, bilo da se radi o problemima na relaciji poduzetnik država, ili poduzetnik i lokalna zajednica (gradovi, općine...). Posebnu pozornost autori posvećuju sve češćim pozivima da se poduzetnici aktivno uključe u politiku.Autori izrazito kritično pristupaju navedenom pozivu (poduzetnik-političar), jer se na polju Republike Hrvatske, takvo nešto nije pokazalo dobrim. Autori u sukusu svog rada ukazuju kako odgoj za poduzetništvo bezuvjetno traži i odgoj za etičnost.

poduzetnik, etika, pravo, politika, integrativnost, interdisciplinarnost

nije evidentirano

engleski

Entrepreneur-ethics-law-politics

nije evidentirano

entrepreneur, ethics, law, politics, integrativity, interdisciplinary

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2016.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

XIV Međunarodna konferencija "Korporativna sigurnost u BiH i zemljama zapadnog Balkana sa ekonomskog, pravnog i komunikološkog aspekta"

predavanje

16.12.2016-17.12.2016

Travnik, Bosna i Hercegovina

Povezanost rada

Ekonomija, Pravo, Filozofija