Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Održiva potrošnja i sklonosti potrošača prema organskoj hrani (CROSBI ID 412144)

Ocjenski rad | diplomski rad

Tikvić, Veronika Održiva potrošnja i sklonosti potrošača prema organskoj hrani / Dunković, Dario (mentor); Zagreb, Ekonomski fakultet, Zagreb, . 2017

Podaci o odgovornosti

Tikvić, Veronika

Dunković, Dario

hrvatski

Održiva potrošnja i sklonosti potrošača prema organskoj hrani

U ovom radu će biti obrađena tema održive potrošnje i predodžbe organski uzgojene hrane kroz teorijski dio i empirijski dio. Prikazat će se različiti koncepti od politike održive potrošnje zakonodavstva Europske unije glede uzgoja i prodaje organske hrane do zastupljenosti i položaju organske hrane u hrvatskoj maloprodaji. Provest će se anketni upitnik o stavovima potrošača, obraditi prikupljeni podaci te ocijeniti. Podaci prikupljeni anketom će se analizirati i protumačiti. Rezultati pokazuju kako su kupci svjesni pozitivnog utjecaja organski uzgojene hrane na okoliš i zdravlje. Ovaj rad može pomoći maloprodavačima u postavljanju asortimana ekološki uzgojene hrane u svojim prodavaonicama.

ekološki uzgojena hrana, maloprodavači, predodžba potrošača, održiva potrošnja

Diplomski studij, smjer Trgovina

engleski

Sustainable consumption and consumer preferences towards organic food

nije evidentirano

ecologically grown food, retailers, consumer perception, sustainable consumption

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49

27.04.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Ekonomski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Ekonomija