Održiva potrošnja i sklonosti potrošača prema organskoj hrani (CROSBI ID 412144)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Tikvić, Veronika
Dunković, Dario
hrvatski
Održiva potrošnja i sklonosti potrošača prema organskoj hrani
U ovom radu će biti obrađena tema održive potrošnje i predodžbe organski uzgojene hrane kroz teorijski dio i empirijski dio. Prikazat će se različiti koncepti od politike održive potrošnje zakonodavstva Europske unije glede uzgoja i prodaje organske hrane do zastupljenosti i položaju organske hrane u hrvatskoj maloprodaji. Provest će se anketni upitnik o stavovima potrošača, obraditi prikupljeni podaci te ocijeniti. Podaci prikupljeni anketom će se analizirati i protumačiti. Rezultati pokazuju kako su kupci svjesni pozitivnog utjecaja organski uzgojene hrane na okoliš i zdravlje. Ovaj rad može pomoći maloprodavačima u postavljanju asortimana ekološki uzgojene hrane u svojim prodavaonicama.
ekološki uzgojena hrana, maloprodavači, predodžba potrošača, održiva potrošnja
Diplomski studij, smjer Trgovina
engleski
Sustainable consumption and consumer preferences towards organic food
nije evidentirano
ecologically grown food, retailers, consumer perception, sustainable consumption
nije evidentirano
Podaci o izdanju
49
27.04.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Ekonomski fakultet, Zagreb
Zagreb