Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Impact assessmentof the fermentation process with immobilized yeast cells on the aroma profile and sensory quality of honey brandy (CROSBI ID 651072)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Miličević, Borislav ; Ačkar, Đurđica ; Babić, Jurislav ; Jozinović, Antun ; Miličević, Radoslav ; Petošić, Emil ; Šubarić, Drago Impact assessmentof the fermentation process with immobilized yeast cells on the aroma profile and sensory quality of honey brandy // Zbornik radova i sažetaka sa drugog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima "PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Gradačac: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku Hranom do zdravlja Tuzla, 2017. str. 71-71

Podaci o odgovornosti

Miličević, Borislav ; Ačkar, Đurđica ; Babić, Jurislav ; Jozinović, Antun ; Miličević, Radoslav ; Petošić, Emil ; Šubarić, Drago

engleski

Impact assessmentof the fermentation process with immobilized yeast cells on the aroma profile and sensory quality of honey brandy

Volatile organic compounds in honey are grouped into the chemical categories such as aldehyde, ketone, acid, alcohol, hydrocarbon, norisoprenoids, terpenes and benzene compounds and their derivatives, furan and pyran derivatives. They represent a fingerprint of a specific honey and therefore could significantly affect the quality of honey brandy. The aim of this research was to assess the impact of immobilized cell fermentation on volatile aroma of honey brandy. Aroma profile was determined using GC/FID and sensory analysis was conducted according to German DLG model. Results showed that immobilized cell technique gives honey brandies with lower ester contents, but significantly higher content of volatile organic compounds from honey.

immobilized yeast cells, honey brandy, aroma, sensory quality

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

71-71.

2017.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova i sažetaka sa drugog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima "PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI"

Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat

Gradačac: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku Hranom do zdravlja Tuzla

2490-3159

Podaci o skupu

DRUGI KONGRES O PČELARSTVU I PČELINJIM PROIZVODIMA

poster

24.08.2017-24.08.2017

Gradačac, Bosna i Hercegovina

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija