Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja krumpira u Lici (CROSBI ID 411680)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Hećimović, Annamarija Proizvodnja krumpira u Lici / Pospišil, Ana (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Hećimović, Annamarija

Pospišil, Ana

hrvatski

Proizvodnja krumpira u Lici

Krumpir je važna namirnica u cijelom svijetu, odmah iza žitarica. Uspijeva u svim klimatskim uvjetima i na svim stalno nastanjenim kontinentima, a zbog svoje hranjivosti i malog udjela masnoća može biti sastavni dio svakog obroka. U pojedinim područjima krumpir ima znatno višu kvalitetu od uobičajene, što ovisi o klimatskim uvjetima, plodnosti tla, kvaliteti sjemenskog krumpira i drugim uvjetima. U Lici su vrlo povoljni uvjeti za njegov uzgoj, te je lički krumpir po svojoj kvaliteti poznat i izvan granica Hrvatske. Zadnjih godina sve je traženiji ekološki uzgojeni krumpir.

krumpir, Lika, tlo, sadnja

nije evidentirano

engleski

Potato production in Lika

nije evidentirano

potato, Lika, soil, planting

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

19.07.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)