Proizvodnja krumpira u Lici (CROSBI ID 411680)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Hećimović, Annamarija
Pospišil, Ana
hrvatski
Proizvodnja krumpira u Lici
Krumpir je važna namirnica u cijelom svijetu, odmah iza žitarica. Uspijeva u svim klimatskim uvjetima i na svim stalno nastanjenim kontinentima, a zbog svoje hranjivosti i malog udjela masnoća može biti sastavni dio svakog obroka. U pojedinim područjima krumpir ima znatno višu kvalitetu od uobičajene, što ovisi o klimatskim uvjetima, plodnosti tla, kvaliteti sjemenskog krumpira i drugim uvjetima. U Lici su vrlo povoljni uvjeti za njegov uzgoj, te je lički krumpir po svojoj kvaliteti poznat i izvan granica Hrvatske. Zadnjih godina sve je traženiji ekološki uzgojeni krumpir.
krumpir, Lika, tlo, sadnja
nije evidentirano
engleski
Potato production in Lika
nije evidentirano
potato, Lika, soil, planting
nije evidentirano
Podaci o izdanju
29
19.07.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb