Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Tehnologija prijevoza putnika u cestovnom prometu (CROSBI ID 746918)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Rajsman, Marijan Tehnologija prijevoza putnika u cestovnom prometu. Zagreb: Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, 2017. 138..

Podaci o odgovornosti

Rajsman, Marijan

hrvatski

Tehnologija prijevoza putnika u cestovnom prometu

Djelatnost javnoga cestovnog putničkog transporta neop hodna je za djelotvorno funkcioniranje i razvitka ljudske zajednice. S obzirom na sve značajniju ulogu javnog prijevoza putnika u cestovnom prometnom sustavu slijedi i potreba za izučavanjem kao i razvitkom tehnologije prijevoza putnika u cestovnom pro metnom sustavu kao znanstvene discipline u polju tehnologije tehnologije prometa i transporta. U izučavanju tehnologije cestovnog putničkog transporta bitna je identifikacija svih čimbenika o kojima ovisi uspješan tehnički, tehnološki, o rganizacijski i ekonomski razvoj sustava za prijevoz putnika u cestovnom prometu. Pored navedenih sustava u sklopu holističkog pristupa u izučavanju funkcioniranja i razvitka prometnog sustava bitan čimbenik je također i pravni okvir koji regulira ovu djelatnost te s obzirom na zaštitu okoliša primjena koncepcije ”zelenog integriranog prometnog sustava”. S obzirom na tržišno gospodarstvo i neizbježan zahtjev postizanja profitabilnosti, bitan element uspješnog poslovanja transportne tvrtke predsta vlja odnos ponude transportnih usluga koje transportna tvrtka nudi na transportnom tržištu sukl adno stanju i trendovima putničke transportne potražnje te optimizacije poslovnog sustava prijevoznika prije svega s gledišta proizvodnosti i ekonomičnosti poslovanja. S druge strane stalni stručni i znanstveno- straživački zadatak prometnih inženjera odnosi se na optimizaciju tehnologije prijevoza putnika u cestovnom prometu kao sustava.

tehnologija ; cestovni putnički transport

Recenzenti: 1) Izv. prof. dr. sc. Dubravka Hozjan 2) mr. sc. Veselko Protega, viši predavač

engleski

Technology of transport of passengers in road traffic

nije evidentirano

technology ; road passenger transportation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

138

2017.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-243-093-6

Povezanost rada

Tehnologija prometa i transport, Temeljne tehničke znanosti

Poveznice