Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Unaprjeđenje organizacije rada odjela hrane i pića na primjeru restorana Radisson Blu Resort Split (CROSBI ID 240954)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Bogdanović, Mario ; Maračić, Stefanija Unaprjeđenje organizacije rada odjela hrane i pića na primjeru restorana Radisson Blu Resort Split // Oeconomica Jadertina, 6 (2016), 2; 3-21

Podaci o odgovornosti

Bogdanović, Mario ; Maračić, Stefanija

hrvatski

Unaprjeđenje organizacije rada odjela hrane i pića na primjeru restorana Radisson Blu Resort Split

Ugostiteljskoj djelatnosti imanentno je pružanje usluga prehrane i pića. Pružanje usluga prehrane i pića u hotelijerstvu kao najistaknutijem pojavnom obliku ugostiteljstva pruža se putem organizacijskog oblika odjela hrane i pića gdje je najvidljiviji dio restoran jer se tu susreće ponuda i potražnja za hranom i pićem. Istraživanja organizacije rada odjela hrane i pića važan su čimbenik spoznaje te unaprjeđenja organizacijske djelotvornosti odjela hrane i pića, ponajprije restorana ugostiteljskih organizacija. Svrha ovoga rada bila je istražiti organizaciju rada u odjelu hrane i pića restorana na primjeru hotela Radisson Blu Resort Split. Ciljevi istraživanja definirani su kao problemi organizacije rada konkretnog restorana Fig&Leaf hotela Radisson Blu Resort Split. Istraživanje je provedeno metodom anketnog upitnika kojim su bili isptani svi djelatnici restorana (N=20). Uočena su neka problematična područja u organizaciji rada restorana: a) suboptimalna popunjenost radnih mjesta ; b) višestruki lanac naređivanja ; c) problemi suboptimalne organizacijske strukture u radu restorana ; d) problemi pojedinih aspekata organizacijske kulture restorana u smislu timskog rada, participativnog odlučivanja, interpersonalnog povjerenja. Za dijagnosticirane probleme u organizaciji rada ponuđena su organizacijska rješenja s ciljem unaprjeđenja menadžmenta i organizacije restorana. Ovakav način rješavanja organizacijskih suboptimalnosti moguće je općenito primijeniti u restoranskom poslovanju.

hotelijerstvo ; odjel hrane i pića ; organizacija rada ; restoraterstvo ; organizacijski konzalting u hotelijerstvu, ugostiteljstvo

Sažetak je napisan na engleskom i hrvatskom jeziku.

engleski

The Organizational Improvements of Catering in the Case of the Radisson Blu Resort Restaurant in Split

nije evidentirano

hotel industry ; food and beverage department ; organization of work ; restaurant management ; organizational consulting, catering industry

nije evidentirano

Podaci o izdanju

6 (2)

2016.

3-21

objavljeno

1848-4956

1848-1035

Povezanost rada

Ekonomija