Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Spektrofotometrijsko određivanje umjetnog bojila (Quinoline yellow) u prehrambenim proizvodima (CROSBI ID 411448)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Herceg, Matea Spektrofotometrijsko određivanje umjetnog bojila (Quinoline yellow) u prehrambenim proizvodima / Buljac, Maša (mentor); Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2017

Podaci o odgovornosti

Herceg, Matea

Buljac, Maša

hrvatski

Spektrofotometrijsko određivanje umjetnog bojila (Quinoline yellow) u prehrambenim proizvodima

U ovom završnom radu određivane su koncentracije umjetnog bojila (quinoline yellow) u raznim prehrambenim proizvodima spektrofotometrijskom UV/VIS metodom. Spektrofotometrijsko mjerenje je provedeno u destiliranoj vodi pri pH vrijednosti 7. Određivanje koncentracije QY provodilo se sa dvije metode (pomoću krivulje umjeravanje i metodom standardnog dodatka) u 2 tipa uzoraka (pićima, bombonima, tabletama). Usporedbom ovih dviju metoda vidimo da su veoma male razlike u dobivenim rezultatima, a što se uzoraka tiče najveće koncentracije su pronađene u Cedeviti grejp (81, 374 mg/L) i Lizi (169, 606mg/L).

azo bojila, spektrofotometrijsko određivanje, quinoline yellow

nije evidentirano

engleski

Spectrophotometric determination artificial dyes (Quinoline yellow) in food products

nije evidentirano

azo dye, spectrophotometric method, quinoline yellow

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

10.07.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Kemija