Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Studija izbora optimalnog rješenja tramvajskog sustava na području grada Osijeka (CROSBI ID 780761)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Majstorović, Igor ; Ahac, Maja ; Rigo, Ana ; Stepan, Željko Studija izbora optimalnog rješenja tramvajskog sustava na području grada Osijeka // Građevinski fakultet. 2017.

Podaci o odgovornosti

Majstorović, Igor ; Ahac, Maja ; Rigo, Ana ; Stepan, Željko

hrvatski

Studija izbora optimalnog rješenja tramvajskog sustava na području grada Osijeka

Tramvajski promet u gradu Osijeku karakterizira starost infrastrukture i voznog parka te loša učinkovitost. Uzimajući u obzir zatečeno stanje, može se zaključiti da bi GPP Osijek u nadolazećem vremenu mogao imati potencijalnih problema kako sa sigurnošću održavanja prometa tako i s nesmetanim pružanjem usluga prijevoza putnicima. Potrebna ulaganja prvenstveno se odnose na izgradnju nove remize, na izgradnju i modernizaciju dijelova pruge, na zamjenu i modernizaciju tramvaja te modernizaciju dviju ispravljačkih stanica. Izračun prometnih pokazatelja, za potrebe izrade studije izvedivosti i analize troškova i koristi modernizacije tramvajske mreže na području grada Osijeka, proveden je upotrebom multi- modalnog prometnog modela za šire područje Grada Osijeka izrađenog u sklopu ove Studije. Izračun prometnih pokazatelja proveden je za dva vremenska presjeka, 2023. i 2033. godina, za tri različita scenarija razvoja tramvajskog sustava na području Osijeka. Na temelju provedene analize, za optimalno funkcioniranje tramvajskog prometa na području grada Osijeka, pod pretpostavkom modernizacije infrastrukture i kontaktne mreže te promjene načina evidentiranja putnika pri ulasku u vozilo, određen je potreban broj i prijevozne karakteristike novih tramvaja.

Tramvajski sustav ; prometni model ; analiza scenarija razvoja

nije evidentirano

engleski

Optimal solution of the tram system in the city of Osijek - Choice study

nije evidentirano

Tramway system, traffic model ; development scenarios analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Građevinski fakultet

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo